Over 250.000 nedlastinger

Mobilappen «Bil og henger» kan blant annet minne deg på fristen for EU-kontroll, og topper brukslisten over mobilapper fra det offentlige.

mobil-app

Appen «Bil og henger» kan brukes av både Android- og Apple-brukere.

Foto: Kristin Heggdal / NRK

Odd Egil Brandstad

Odd Egil Brandstad i Statens vegvesen forteller at appen varsler deg når perioden for EU-kontroll starter, og når det er én måned igjen.

Foto: Arne Flatin / NRK

– Det er mange som glemmer EU-kontrollen. Denne appen varsler deg når perioden for kontroll starter, og når det er én måned igjen, sier Odd Egil Brandstad i Statens vegvesen.

Han sier mange blir stoppet fordi de ikke har førerrett på tilhengeren de bruker, og forklarer at Vegvesen-appen også kan brukes til å undersøke hva slags tilhengere du har lov til å benytte.

– Du legger inn førerkorttype, og bil- og hengernummeret, og da kan du se om du har lov til å bruke hengeren, sier Brandstad.

LES: – Offentlig sektor har fått «mobilapp-sjuka»

– Over 100 personer hver dag

Per i dag finnes det 1,2 millioner apper til Apples App Store, mens konkurrenten Google Play Market kan skilte med rundt 1,3 millioner.

Appen «Bil og henger» ble sist oppdatert mars 2013, og kan brukes av både Android- og Apple-brukere.

Så langt har den over 250.000 brukere, og blir lastet ned av over 100 personer hver dag.

– Lett å bruke

På nettbutikken Google Play er brukeranmeldelsene av «Bil og henger» både positive og negative. Den prises for å gi brukeren riktig informasjon, men får også refs for å ikke virke.

En bruker gir appen fem av fem stjerner, og skriver: "Installerte appen og fikk opp informasjonen jeg trengte med en gang. Lett å bruke og!"

En annen bruker gir kun to stjerner, og skriver "God ide! Bare synd den ikke virker. Får bare fram biltypen. Venter på oppdatering...".

Brandstad sier at den kan være flere årsaker til at appen ikke fungerer som den skal.

– Det kan hende at man ikke får kontakt med server, eller at programmet ikke er lastet ned korrekt på grunn av feil på telefonen.

LES: Nå kan du ha psykologen i lomma