NRK Meny
Normal

Ottervik ønsker Klæbu velkommen

67,5 prosent av innbyggerne i Klæbu sa ja til en sammenslåing av Trondheim og Klæbu kommune. Trondheimsordfører Rita Ottervik er glad for at så mange stemte.

Rita Ottervik og Kirsti Tømmervold

Innbyggerne i Klæbu sa ja til en sammenslåing med Trondheim. Nå ønsker Rita Ottervik Klæbu velkommen.

Foto: Vigdis Wågø-Wares/NRK

Mandag kveld var det folkeavstemning i Klæbu om de skulle slå seg sammen med storebror Trondheim. Etter avstemingen var det klart at nesten 70 prosent av innbyggerne i Klæbu ønsker en sammenslåing

– Jeg ønsker de hjertelig velkommen og gleder meg til prosessen videre hvor vi sammen skal jobbe for å bygge gode og sterke bydeler i Trondheim, hvor Klæbu blir en av disse, sier Ordfører i Trondheim, Rita Ottervik.

Store forventninger til sammenslåingen

Ottervik er klar over at mange i Klæbu har store forventninger til en sammenslåing med Trondheim, men kan ikke love for mye.

– Jeg tror de godt vet ut ifra den avtalen som er forhandlet frem, premissene for å gå inn i den nye storkommunen.

Ottervik vil likevel kjempe for fylkesveien i Klæbu.

– Jeg vet at mange er opptatt av videreføringen av fylkesveien i Klæbu. Den skal vi gå inn med full styrke i og jobbe fram et forslag vi kan legge fram for Stortinget, sier Ottervik.

Halvparten stemte

Ottervik er fornøyd med at mellom 55 og 56 prosent av de stemmeberettigede ga sin stemme mandag. Klæbu-ordfører Kirsti Tømmervold hadde håpet på et litt større oppmøte.

– Jeg hadde håpet at flere skulle stemme, men samtidig så tror jeg vi må være såpass realistiske at vi sier oss fornøyde med dette, sa Tømmervold til NRK mandag kveld.