NRK Meny
Normal

Osen mener de klarer seg best alene

Osen-politikerne vil ikke slå seg sammen med andre kommuner. – Vi klarer oss godt på egen hånd, sier ordfører Jørn Nordmeland.

Jørn Nordmeland

Osen-ordfører Jørn Nordmeland mener kommunen klarer seg godt alene.

Foto: Privat

Alle norske kommuner er nå inne i et stort arbeid i forbindelse med kommunereformen. Mange mulige samarbeidspartnere vurderes. På Fosen har allerede Rissa og Leksvik startet arbeidet, og både Ørland, Bjugn, Åfjord og Roan vurderer en stor kommune. Men Osen vil foreløpig ikke være med.

1000 innbyggere

– I dag har vi ikke noe å tjene på å slå oss sammen med andre kommuner. Jeg mener dette er den rette veien for oss, sier Osen-ordfører Jørn Nordmeland til NRK. Han er ordfører i en kommune med litt over 1000 innbyggere.

Kommunestyret i Osen har sagt det samme, og Nordmeland mener de har kompetanse nok i kommunen til å klare oppgavene alene også i framtida.

– Vi får til gode løsninger for innbyggerne våre innbyggere med den kompetansen vi har. Vi har det bra, og vi er veldig nær hverandre, mener han.

Store avstander

Og nært vil det ikke bli om Osen skulle bli slått sammen med de andre Fosen-kommunene, eller kommuner i Namdalen som også er blitt diskutert. Avstandene vil bli store i en ny kommune uansett hvem de eventuelt skulle bli gå sammen med.

– Vi har heller ikke problemer å skaffe kvalifiserte folk til stillinger som lyses ut. Mange kommuner i Norge mangler både sykepleiere, lærere og ingeniører, men ikke vi i Osen. Til og med til spesialstillinger har vi bra med søkere, forteller ordføreren.

Små enheter

Tirsdag denne uka var det et nytt møte om en eventuelt storkommune på Fosen, men Osen ser altså ut til å bli stående utenfor.

– Det virker som om mange vil jobbe ute i små enheter der de får et bredere nedslagsfelt og får møte folk. Dette kan de kombinere med noe administrativt arbeid. Da opplever mange at de har en mer fullstendig jobb, sier Jørn Nordmeland.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.