Hopp til innhold

Bjugn sa ja til storkommune, Ørland sa nei

Kommunestyret i Bjugn sa i dag ja til forslaget om å slå sammen sju kommuner på Fosen til én. Nabokommunen Ørland sa nei.

Kommunesammenslåing Bjugn Ørland

Nabokommunene Bjugn og Ørland velger ulikt

Foto: Kjartan Ovesen / NRK Trøndelag

Fosens rådmenn har allerede kommet med et enstemmig ja, men til syvende og sist er det politikerne som bestemmer hva utfallet blir.

Snorre Glørstad

Rådmann i Ørland, Snorre Glørstad, er i likhet med de andre rådmennene positiv til storkommunen

Foto: Ørland kommune

– Vi er alle enige om å gå inn for en storkommune, av flere grunner. Vi mener det gir oss muligheter for å kunne konkurrere om statlige arbeidsplasser og samferdselsmidler. Det vil også gjøre oss solide på tjenestesiden og med økonomien, sier rådmann i Ørland, Snorre Glørstad til NRK.

I dag, torsdag, behandlet også kommunestyrene i Ørland og Indre Fosen (Rissa/Leksvik) saken. I alle tre kommunene var det flertall mot sammenslåing. Roan behandler saken i kommunestyret i kveld kl. 1900.

Avgjøres i juni

Osen kommunestyre behandlet forslaget onsdag ettermiddag, og sa bastant nei til én Fosen kommune. I Åfjord sa flertallet ja. Ordfører Vibeke Stjern var svært fornøyd etter gårsdagens møte.

Vibeke Stjern

Ordfører i Åfjord kommune, Vibeke Stjern, har hele tiden ment at Fosen bør bli en storkommune.

– Vi har alltid ment at det bør bli en storkommune, og har vært trygg på dette standpunktet over flere år, sier Stjern.

Lang prosess

Kommunestyret i Åfjord startet med diskusjon om kommunesammenslåing tilbake i 2008.Om under en måned, 8. juni, skal Stortinget avgjøre kommunereformen. Dersom flertallet av kommunene på Fosen sier nei, er det grunn til å tro at Stortinget velger å slå sammen Ørland og Bjugn til én kommune og Åfjord og Roan til én kommune.

Les også: Overrasket over forslag om tvang