Supporterne ønsker utenlandsk RBK-trener

Kjernen utelukker ikke en utenlandsk frontfigur for Rosenborg når klubben nå skal finne ny trener. Supporterne er redde Kåre Ingebrigtsen har for liten erfaring med toppfotball.

Rosenborgbenken

Framtidas trenerstab for Rosenborg er usikker, men supporterne heier på et valg av trener med erfaring fra internasjonal toppfotball.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Kenneth Kjelsnes

Kjernen-talsmann Kenneth Kjelsnes sier Kåre Ingebrigtsen har gjort en god jobb, men at det allikevel er viktig å få inn en hovedtrener i Rosenborg som har mer erfaring med fotball på internasjonalt toppnivå skal man få Rosenborg dit en vil.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Ivar Koteng

Styreleder i RBK, Ivar Koteng, utelukker ikke at Kåre Ingebrigtsen kan fortsette som trener i Rosenborg, men understreker at styret er svært tidlig i arbeidet med å finne ny trener.

Foto: Stein Roar Leite / NRK
– Kåre Ingebrigtsen var et utmerket valg som en midlertidig løsning for RBK, men han har mangel på erfaring med fotball på toppnivå, sier talsmann for Rosenborgs supporterklubb Kjernen, Kenneth Kjelsnes.

Styret i Rosenborg er i gang med arbeidet med å finne ny trener for fotballklubben.

Selv om talsmannen for supporterne ikke tror Ingebrigtsen matcher helt kriteriene for å fortsette som hovedtrener i klubben, mener han allikevel at det har vært en fin utvikling og framgang hos spillerne i Rosenborg under Ingebrigtsens ledelse.

– Vi ser en stor fremgang på både spillerstil og i spillerglede sier Kjelsnes.

Starter med lista i dag

Arbeidet med å finne ny trener for klubben skal ha startet i dag. Supporterklubben Kjernen vet ikke hvem som står på styret i RBK sin liste over trenerkandidater.

Det har vært spekulert i om Odd sin trener Dag-Eilev Fagermo er aktuell som ny trener i Rosenborg, men dette avkrefter styreleder i RBK Ivar Koteng og kaller hele saken rundt Fagermo medieskapt.

Det Koteng kan si er at de er fornøyde med Ingebrigtsen.

– Vi har en trener som har gjort det bare bedre og bedre, og sannsynligheten for at det blir han blir bare større og større, sier Koteng.

Koteng understreker allikevel at styret er svært tidlig i prosessen med å finne ny trener og at de ikke har mange navn på lista ennå.

Erfaring med toppfotball vesentlig

Kjernen mener det er helt vesentlig for RBK å finne en trener som har nok erfaring med toppfotball.

– Vi skulle gjerne likt å se hvem styret i Rosenborg mener er aktuelle kandidater. Vi tror styret gjør en mangelfull jobb med å finne trenere som har nok erfaring med fotball på toppnivå. Slik toppfotballerfaring er avgjørende for å få Rosenborg dit vi vil de skal være, sier Kjelsnes

Ønsker Trond Sollied


Kjernen mener Trond Sollied ville vært en mann som har nok topplagerfaring og som oppfyller alle kriterier for Rosenborg i framtida.

– Trond Sollied skal ikke være aktuell. Det er synd. Han fyller alle kriterier for å bli en god rosenborgtrener, og det er mange i Kjernen som ville bli veldig glade om han tok over som trener for Rosenborg.

– Hva med Nils Arne Eggen?

– Nils Arne Eggen er ikke egnet i trenerteam som noe annet enn hovedtener. Men vi utelukker ikke Eggen som hovedtrener og Kåre Ingebrigtsen som assistenttrener. Det kunne ha fungert, sier Kjelsnes.

Kåre Ingebrigtsen

Det har vært mange oppturer og nedturer og kanskje vel mye spenning for både trenerne av Rosenborg de siste året og selve laget. Kåre Ingebrigtsen står fremdeles på trygg grunn, selv om det til tider tar på også for han.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix