Ønsker uavhengige etterforskere

Advokat Abid Q. Raja frykter at den videre etterforskninga i Obiora-saken ikke vil bli god nok.

Eugene Ejike Obiora
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Da Spesialenheten for politisaker i Midt-Norge etterforsket saken sist, konkluderte etterforskerne med at politifolkene ikke hadde gjort noe galt under pågripelsen av Eugene Obiora.

Forrige uke bestemte riksadvokaten at omstendighetene omkring pågripelsen av Obiora skal etterforskes ytterligere.

Låst i et fast spor

Advokat Abid Raja, som er advokaten til Obioras familie, er bekymret over avgjørelsen om at de samme etterforskerne på nytt skal se på saken.

- Jeg er redd for at politiet kan ha låst seg fast i ett spor og at de ikke klarer å se på nye opplysninger med et åpent og objektivt blikk, sier Raja til NRK.

Avdelingen henla i vår saken mot politibetjentene som arresterte Eugene Obiora utenfor Østbyen Service-senter i Trondheim.

Talsmann for Obioras familie, Elvis Chigozie, fryktet også at den samme avdelingen igjen skulle få ansvaret for etterforskningen.

- Både politiet og samfunnet hadde vært best tjent med at denne granskningen hadde vært gjort av noen utenfor Trondheim, sier Chigozie.

Ønsker videoopptak

Raja mener politiet hadde vært best tjent med at de nye avhørene som skal gjøres av politi, vitner og medisinsk sakkyndige, taes opp på video.

- Ved å bruke video så kan man i det minste se om måten avhørene blir tatt på er korrekt i forhold til om man har vært konfronterende nok. Man får også et bedre inntrykk av hva slags svar man får, sier Raja.

Ikke aktuelt med noen andre

Leder for Spesialenheten for politisaker, Jan Egil Presthus, sier at det aldri vært aktuelt å la noen andre overta den videre etterforskninga. Han mener det ikke er problematisk at den samme regionen får fortsette å etterforske saken.

- Det at regionleder Arve Opdahl tidligere har konkludert med at det ikke er grunnlag for en straffereaksjon, betyr ikke etter mitt syn at han er inhabil i den videre etterforskingen, sier Presthus.

Må ikke bli kritisert

Lederen for Advokatforeningen, Harald Stabel, mener det er uklokt av Spesialenheten for politisaker å la de samme politifolkene etterforske saken i runde to.

- Dersom den videre etterforskninga i Obiora-saken kommer til samme konklusjon som sist gang, så vil Spesialenheten åpenbart bli møtt med kritikk fra offentligheten. Derfor tror jeg lederen for Spesialenheten hadde gjort klokt i å bruke en avdeling i denne runden av etterforskningen., sier Stabel 

Siste fra Trøndelag