– Vi synes rommet kan fungere veldig godt til selskapslokale. Vinduene er veldig spesielle, noe som gjør rommet til et godt utgangspunkt til den typen virksomhet, sier Heidrun Klevan ved Mæle gård i Stjørdal.
Galleri og whisky
Hun overtok ansvaret for gården i fjor, og sammen med samboeren har hun planer for ny virksomhet i et fjøs som har stått tomt i mange år.
Der det før var kyr og griser, kan det i framtida både bli selskapslokale, whiskyproduksjon og galleri.
– Vi håper vi får realisert planene, sier Klevan til NRK.
Hun tror dette vil bety mye for gården.
– Vi vil gjerne bruke bygningene til noe og skape ny næringsvirksomhet, sier Heidrun Klevan.
Økonomisk ressurs
Tre gårder i Stjørdal har fått støtte til å planlegge ny virksomhet i ubrukte driftsbygninger i regi av fylkeskommunen og Fylkesmannen i Nord-Trøndelag.
– Dette er en viktig del av det trønderske kulturlandskapet som vi ønsker å ta vare på. Det trønderske firkanttunet er en merkevare for den trønderske landsbygda, sier Erik Stenvik, seniorrådgiver hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag.
- Les mer om prosjektet på fylkesmannens nettside
Han sier også at de tomme fjøsene er en økonomisk ressurs som man ønsker å utnytte.
– Sånn at vi kan opprettholde bosetting og sysselsetting rundt omkring i bygdene, sier Stenvik.