Nyskrevet og aktuell musikal om kulturkollisjoner

Påfuglen, en hyperaktuell og urettferdig familiemusikal om multikulturell kollisjon og store doser humor, tar form på Trøndelag Teater.

Påfuglen, en hyperaktuell og urettferdig musikal om multikulturell kollisjon med store doser humor tar form på Trøndelag Teater.

Et lite innblikk fra prøvene på Trøndelag Teater viser en kreativ gjeng. – Politisk teater for barn og familier, sier regissøren.

En nyskrevet musikal om konflikter, kjærlighet, undring og dilemma i møtet mellom ulike kulturer skapes på Trøndelag Teater, helt fra bunnen av.

Musikken er nyskrevet, manuset er nytt og mye formes underveis.

Tyra Tønnesen og Jovan Pavlovic

Tyra Tønnesen og Jovan Pavlovic sier de lager et stykke om rettferdighet og urettferdighet for barn og familier, med humor og problemstillinger for store og små.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

– Å lage Påfuglen har vært drømmen for meg og musikalsk leder Jovan Pavlovic lenge, sier regissør, Tyra Tønnesen.

– Det er mange år siden vi ville lage noe ut ifra blandingen av musikk fra Balkan og vestlig musikk. For fem år siden begynte vi å få Påfuglen på banen, sier hun.

– Blant de beste

Teatersjef Kristian Seltun slo til nå.

– Tyra Tønnesen er en av landets beste regissører, sier han.

Og hun har tillit nok til å få frie hender.

Tønnesen er i vinden for tida, og kan blant annet skilte med Heddaprisen for beste regi i fjor for Besøk av gammel dame på Trøndelag Teater og Ekte kjærlighet på Agder Teater. Det var også hun som hadde regien på Rock`n Roll Wolf.

– I ferten av noe

Marianne Meløy

– Dette er en av de artigste prøvetidene jeg har vært med på, sier Marianne Meløy.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

– Arbeidet med dette stykket har vært herlig, sier skuespiller Mariane Meløy.

De har hele tida ut ifra manuset visst hvor de skal, men mye tekst er skapt underveis.

– Vi har brukt mye tid på å snakke om viktige ting, om hva som rettferdighet og urettferdighet.

Meløy karakteriserer denne prøvetida som en av de artigste hun har vært med på. Ikke minst etter alle diskusjonene om hva som er rettferdig og urettferdig.

– Når vi går i prøvetida og stiller spørsmål om ting som vi ikke har gjort før i livet, da er vi i ferten av noe, sier Meløy.