Hopp til innhold

Middelhavslunsj

Middelhavslunsj
Foto: Gerd Kaufmann Olsen / NRK

Middelhavslunsj

Focaccia med hot kyllingfilet.
Hvitløkssurra spinat.
Hollandaise.
”Italiensk salat” balsamicogastrikk.
Lett trekte vaktelegg.

Oppskrifter

Focaccia brød:
1 kg hvetemel (helst middelhavsmel)
50 g salt
75 g gjær
1,5 dl olivenolje

Dette eltes godt, og kjevles utover ei bakeplate. Dryss over finhakket rosmarin og fingersalt.
Hev godt og stek ved 225 grader.

Beregn ett kyllingbryst per person. Krydre med salt , pepper og saft fra chili. Bakes i varm ovn, 225 grader i ca. 12-13 minutter.

Vask spinat, og tørk den. Surres i panna, med finhakket hvitløk og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Lag en hollandaisesaus, gjerne fra bunn, men man kan bruke pose.

Vask og mariner gode salater.

Balsamicogastrikk kjøpes ferdig (sirup)

Kok vaktelegg i saltet vann i 3 minutter.