Men Rock City var ikke død

Det er fremdeles stor aktivitet i Rock City i Namsos, men de ansatte føler at alle de gode tingene som skjer drukner i konflikter og mediestorm.

Rock City

I desember bevilget regjeringen 1,9 millioner kroner til bransjesentret i Namsos i 2015, mot 6 millioner i 2014. Dermed måtte styret si opp de fem ansatte i selskapet, og Rock City vil sannsynligvis måtte stenge dørene i løpet av dette halvåret.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Den nye regjeringen kuttet høsten 2014 det meste av pengestrømmen til Rock City og signaliserte full stopp. 10. desember ba Stortinget om et nytt mandat for bransjesenteret. Selskapet, rådmannen og politikerne reiser til Oslo i slutten av januar og håper på en ny avklaring.

I mellomtiden prøver de ansatte så godt de kan å gjøre jobben sin, og mener de har levert både når det gjelder trønderrockmuseet og ressurssenteret, uten at dette har kommet godt nok frem.

– Vi føler oss litt maktesløse. Blant annet er det litt surt at hver gang vi har en aktivitet vi har lyst til å fortelle om, har dette druknet i en eller annen skandale. Det er vanskelig å få fortalt om det vi gjør, og vi er helt avhengige av media når det gjelder dette, sier Eivind Berre i Rock City til NRK.

LES: – Namsos kan ikke drive Rock City alene

Plateinnspilling og lydkurs

DDE-bassist Eivind Berre.

Eivind Berre i Rock City forsikrer at det foregår mye aktivitet i bransjesenteret.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Denne uka spiller Chand Thorsvik inn plate i Rock City med publikum i salen. Samtidig utvikles nye multimedieprodukter, som gjør hele prosessen tilgjengelig for publikum.

– Vi har et streamingprosjekt i samarbeid med Høgskolen i Nord-Trøndelag, støttet av Norges forskningsråd. Dette innebærer at vi kan streame til nett fem videosignaler, slik at man kan sitte hvor som helst i verden og følge med på det som skjer i studio, sier Berre.

Et annet sted i Rock City-bygget er det lydkurs for klassiske og akustiske instrumenter.

Kommunen må ta regningen

Gunnar Lien

Rådmann i Namsos, Gunnar Lien, må konstatere at kommunen må ta regninga når staten trekker seg ut av Rock City.

Foto: Espen Sandmo / NRK

Namsos bygde et stort nytt kulturbygg rundt Rock City, og sitter nå igjen med leiekontrakten som går fram til 2031. Rådmannen i Namsos, Gunnar Lien, sa i et formannskapsmøte tidligere denne uka at dette vil gå utover barn og eldre i kommunen.

– Namsos kommune må dekke opp andelen som både stat og fylke nå ikke lenger vil gi. Vi har ikke det privilegiet at vi kan gå ifra regninga, sa Lien.

Det spørs om han finner noen trøst i at det torsdag skal være en lydmesse i det kostbare rockebygget.

LES: Må betale husleie for Rock City i 16 år