NRK Meny
Normal

Måtte beskytte seg mot Kringen

Selskapet Kolo Veidekke måtte betale vektere for å passe på Odin Kringens etterfølger.

Odin Kringen

Kolo Veidekke måtte leie inn vektere for å beskytte en ansatt mot Odin Kringen.

Foto: Morten Andersen / NRK

Årsaken var at Kringen kom med ekle meldinger til ansatte i selskapet.

LES: - Drev ikke utpressing

Dette kom fram under den siste dagen av rettssaken mellom Odin Kringen og hans tidligere arbeidsgiver Kolo Veidekke i Frostating lagmannsrett, melder adressa.no .

Kjemper mot beskyldninger

Odin Kringen fra Stjørdal kjemper i retten for å få kjent oppsigelsen fra sin tidligere arbeidsgiver ugyldig. Samtidig kjemper han også mot beskyldningene om at han skal ha presset Kolo Veidekke for 3,7 millioner kroner.

Svindlet for millioner

Fikk drapstrusler

I dag vitnet Harald Lausund, som er direktør for asfaltvirksomheten i Kolo Veidekke. Han gikk til harde angrep på Kringen og hans oppførsel.

Ifølge Lausund har Odin Kringen sendt mange ekle meldinger til ansatte i Kolo Veidekke i løpet av de siste to årene.

Leide inn vektere

Dette gjorde at Kolo Veidekke måtte leie inn vektere for å passe på mannen som etterfulgte Odin Kringen i Kolo Veidekke, etter at Kringen ble sykmeldt i mars 2009.

Video Ankesak Odin Kringen mot Veidekke

Odin Kringen under rettssaken i lagmannsretten.

Foto: Nyhetsspiller

Lausund fortalte i retten at Kringen skal ha sittet i sin egen bil utenfor selskapets kontorer på Stjørdal, og på andre måter forsøkt å skape usikkerhet blant de ansatte.

Nekter for sms

Odin Kringen nekter for at han skal ha sendt noen truende sms, og har nå bedt Kolo Veidekke dokumentere påstandene.

Harald Lausund sa i retten at Odin Kringen sa opp jobben som distriktsleder i Kolo Veidekke i løpet av en telefonsamtale i mars 2009, men dette nekter Kringen for.

Solgte unna aksjer

Prosessen endte med at Kringen til slutt mistet jobben i selskapet i januar 2010.

Harald Lausund opplyste at Kringen skal ha truet med å ta med seg ansatte over til et konkurrerende firma, og han skal også truet Kolo Veidekke på annet vis.

To e-poster

I januar i fjor sendte Odin Kringen to e-poster til Kolo Veidekkes styreleder der han skal ha kommet med påstander om ulovlig prissamarbeid i asfaltbransjen, og med trusler om å gå til Konkurransetilsynet hvis han ikke fikk utbetalt 3,7 millioner kroner.

Styrelederen har tidligere i rettssaken forklart at han tok disse e-postene svært alvorlig. Veidekke ble nemlig i 2006 dømt for ulovlig prissamarbeid med andre firmaer, og måtte betale ei bot på fire millioner kroner.

Kolo Veidekke varslet deretter Konkurransetilsynet om Kringens påstander.

Tapte i tingretten

Odin Kringen tapte første runde i rettssaken da den gikk for Stjør- og Verdal tingrett. Nå skal altså Frostating lagmannsrett ta stilling til saken.

Kringen krever at oppsigelsen i Kolo Veidekke blir hevet, og at sluttavtalen han mener å ha med selskapet blir kjent gyldig.

Odin Kringen krever i tillegg erstatning for belastningene som han mener Kolo Veidekke har påført han.

Kolo Veidekke krever anken avvist.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.