NRK Meny
Normal

Marit Breivik som RBK-trener?

Tippeselskapet Betsson åpner nå spill på at håndballegenden Marit Breivik fra Levanger blir Rosenborg-trener.

Marit Breivik

Tippeselskapet Betsson har åpnet spill på at Marit Breivik blir RBK-trener i sommer.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Rosenborgs svake sesongstart med bare ett poeng på fire kamper, har ført til at selskapet har startet et eget oddsspill på hvem som sitter i RBK-trenerstolen når Eliteserien tar sommerferie.

LES: - Ingen vil gå

LES: - Har aldri sett RBK sånn

Lavest odds på Eggen

Nils Arne Eggen er den største favoritten til å overta etter Jönsson, og spill på Eggen gir derfor lavest odds hos tippeeselskapet. Skulle derimot tidligere håndballtrener Marit Breivik bli ny RBK-trener, er det store penger å hente. Blir hun trener, får du igjen 100 ganger innsatsen.

Nils Arne Eggen på RBKs årsmøte

Nils Arne Eggen gir lavest odds hvis noen skal overta for Jönsson.

Foto: Hans H. Bjørstad

– Fortsetter denne begredelige formen så vil nok mange trøndere kreve at Jönsson blir erstattet med Eggen. Likevel er det viktig å huske at sist gang RBK stod uten seier på de fire første kampene, i 1997, så vant de faktisk serien med 11 poeng til slutt. Derfor tror vi at Jan Jönsson blir sittende, sier oddssetter i Betsson, Terje Jahn.

Ifølge oddsene er nåværende RBK-trener Jan Jönsson fortsatt favoritt til å lede laget når serien starter opp igjen 17. juli etter sommerpausen.

Oddsen for hvem som er trener for RBK 17. juli

Trener 17. juli

Odds

Jan Jönsson

 1,85

Nils Arne Eggen

 2,85

Trond Henriksen

 8,00

Tom Nordlie

15,00

Knut Tørum

25,00

Marit Breivik

100,00

En annen trener

25,00

Møter svake lag

Rosenborg møter svake bortelag som både Strømsgodset og Sarpsborg hjemme i sommer. Det gjør at oddsene på at Jönsson overlever i trenerstolen, er på 1,85.

Til sammenligning er oddsene for hans nærmeste utfordrer, Nils Arne Eggen, på 2,85. Trond Henriksen, Tom Nordlie og Knut Tørum følger lengre bak med odds på henholdsvis 8,00, 15,00 og 25,00.

Største outsider er tidligere kvinnelandslagstrener i håndball, og styremedlem i RBK, Marit Breivik. Skulle hun sensasjonelt overta som Rosenborg-trener i sommer, gir det hele 100 ganger innsatsen tilbake.

Derimot faller oddsene på henne til 50,00 om hun blir hovedtrener ved nyttår, og som ny sportsdirektør i RBK er oddsene hennes kun på 8,00.

Sollied ledig i sommer

Tidligere Rosenborg-trener Trond Sollied er i dag trener i belgiske Lierse, men har ikke kontrakt lenger enn til i sommer. Han har sagt at han aldri vil tilbake som trener i Norge, men i fotball vet man jo aldri.

Trond Sollied

Trond Sollied er ledig på trenermarkedet i sommer.

Foto: JUAN CARLOS CARDENAS / AP

De siste sesongene har han trent lag i både Saudi-Arabia, Belgia, Nederland og Hellas.

Sollied har vært både spiller og trener i Rosenborg. I 1998 trente han laget da klubben vant seriegull. Han har tidligere vært nevnt som kandidat til å overta som RBK-trener, og kanskje blir han det igjen hvis Jönsson må gå?

Nedrykksoddsene faller

Etter nederlaget mot Brann i mars startet Betsson for første gang i historien et eget oddsspill på om RBK ville rykke ned fra Tippeligaen. Da var oddsene på 25,00 for RBK nedrykk. Nå har disse oddsene falt til 20,00.

Likevel kan RBK-supporterne også finne trøst i oddsene fra selskapet. Bookmakeren tror nemlig at Rosenborg tar sin første seier i neste serierunde mot Vålerenga hjemme på Lerkendal 2. påskedag.

Dersom Rosenborg skulle stå uten seire etter ti serierunder, vil det gi 40 ganger innsatsen tilbake.

Tror Vålerenga vinner

De andre tippeselskapene har ikke åpnet for oddsspill på et eventuelt trenerskifte i Rosenborg.

Men felles for alle tippeselskapene er at de tipper Rosenborg på andreplass i Eliteserien. Hvis du tipper RBK tar seriegull, gir det igjen fem ganger innsatsen hos alle selskapene.

Vålerenga er selskapenes gullfavoritt, og gir 2,5 ganger innsatsen. Sarpsborg 08 og Sogndal er tippet helt i bunnen av tabellen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.