Hopp til innhold
Politiet bærer avdøde ut av huset på Lademoen i Trondheim.
Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Mann drept på Lademoen

Oppsummert

Stig Ola Westgård ble funnet død på Lademoen i Trondheim lørdag 15. mai.

 • Mann dømt til tvungent psykisk helsevern for knivdrap

  En 57 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet på Stig Ola Westgård i Trondheim i mai i fjor. 57-åringen nektet straffskyld da saken var oppe i Trøndelag tingrett for knappe to uker siden. I retten sa mannen at han var i koma og at han fant en død mann i sofaen sin da han våknet 15. mai i fjor. Han antydet også at noen andre kunne ha begått ugjerningen.

  Dette ble han ikke trodd på av tingretten. De sakkyndige som har undersøkt mannen, mener at han var psykotisk da han drepte Westgård, og han ble derfor dømt til tvungent psykisk helsevern.

  (NTB)

 • Tiltalt etter drap på Lademoen

  Mannen som er tiltalt etter et drap på Lademoen i Trondheim i fjor, må dømmes til tvungent psykisk helsevern. Det mener statsadvokaten som også har tiltalt 57-åringen for likskjending av den drepte, og for vold mot en sykepleier ved St. Olavs hospital på Østmarka.
  Det var 56 år gamle Stig Ola Westgård som ble stukket med kniv og blødde ihjel i leiligheten til tiltalte 15.mai i fjor.

  En dame og en mann fra krimteknisk avdeling står ute og diskuterer bak politiets sperrebånd. Kvinnen har et kamera over skulderen og en blå notatblokk i hånden. Mannen holder også et kamera i hånden. Begge er iført engangskjeledress og hansker. Mannen har også hette på hodet.
  Foto: Bjarte Johannesen / NRK
 • Drapssiktet avhørt tirsdag

  I går ettermiddag ble drapssiktede avhørt for første gang, opplyser påtaleansvarlig Hans Vang i Trøndelag politidistrikt. En annen mann som oppholdt seg i leiligheten på Lademoen ble siktet for falsk forklaring om hvor han dro etterpå. Han er nå sjekket ut av saken, opplyser Vang. Politiet regner med at drapssiktede kan avhøres på nytt senere i uka.

 • Siktede er fortsatt ikke avhørt

  Mannen i 50-årene som er siktet for drapet på Stig Ola Westgård lørdag, er fremdeles ikke avhørt. Det sier mannens forsvarer, Kolbjørn Lium. – Det er heller ikke avklart når det vil skje, sier han.

 • Drapssikta nektar straffskuld

  Mannen som er sikta for å ha drepe Stig Ola Westgård (56) på Lademoen i Trondheim, nektar straffskuld. Den 57 år gamle sikta deltok i dag på fengslingsmøtet på videolink frå institusjonen der han er innlagd. Trøndelag tingrett varetektsfengsla han i fire veker, to i full isolasjon, brev-, besøk- og medieforbod i heile perioden. I varetektstida skal sikta vere på institusjonen. Sikta er enno ikkje avhøyrd.

  Tre uniformerte politimenn. To av dem iført munnbind. Kommer gående i mot oss. Sist politimann med ryggen til kamera. Vi kan tydelig lese politi på ryggen til denne personen.
  Foto: Bjarte Johannesen / NRK