NRK Meny
Normal

Lokker ungdom med mobil og mp3

Trondheim 2018 lokker ungdommer med at de kan vinne mobiltelefoner og mp3-spillere hvis de støtter Trøndelags OL-søknad.

Trondheim 2018
Foto: Frank Almås / NRK

Flere ungdommer reagerer på vervemåten, og tror ikke de som lar seg verve til "Æ e me'!-kampanjen vil ha et OL, men gjør det for å vinne premier.

- Vil ha iPod

To ungdommer som reagerer er Runar Glasø og Marius Andresen ved Heimdal videregående skole.

- Det var mange som sa de gjorde det bare for å få iPoden. Det var ikke så mange som skrev under fordi de faktisk mente at de ville ha det, sier den ene.

- Det var mange som sendte melding. Tror ikke det var så mange som tenkte på konsekvensene av det. De ville ha iPod og mobiltelefon og alt som er, sier den andre.

Har doblet antall støttespillere 

Odd Ustad
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Litt under 17 000 hadde fram til i forrige uke skrevet under på "Æ e me'"- kampanjen. De siste to ukene har Trondheim 2018 prøvd å rekruttere flere, og markedsansvarlig i Trondheim 2018, Odd Ustad, er svært fornøyd med resultatet.

- Nå er det over 20 000 trønderske ungdommer som har sagt "Æ e me'", så tallet er oppe i 38 000. Da er vi på 10 prosent av den totale befolkningsmassen i Trøndelag, sier Ustad.   

Ingen betenkeligheter

Runar Glasø og Marius Arnesen synes det blir feil å rekruttere støttespillere på denne måten og ga ikke sin støtte til kampanjen. Odd Ustad har ingen betenkeligheter med å gi ut premier og er uenig i at de lokker ungdommene til å støtte et OL i Trondheim. 

- Jeg har tillit til at elever i videregående skole vet hva de tar stilling til. De som skriver seg på tror jeg er vel vitende om at de gjør det for å støtte en aksjon og for å støtte et prosjekt. Det at de i tillegg har mulighet til å vinne en premie er det ikke noe galt i. Tvert imot. Det er jo veldig vanlig, sier Ustad.