NRK Meny
Normal

Lokker publikum med nye spillere

Rosenborg forsøker å øke tilskuertallene på Lerkendal med å lokke med klubbens nye spillere.

Jaime Alas

Jaime Alas og de andre nye Rosenborg-spillerne skal få flere til å besøke Lerkendal.

Foto: Kjetil Nesgård / NRK

Tove Moe Dyrhaug, arrangementsansvarlig, RBK

Tove Moe Dyrhaug er arrangementssjef i Rosenborg.

Foto: RBK

Når Viking kommer på besøk søndag, vil publikum med supporterutstyr få en verdikupong som de kan bruke til kjøp av billetter eller supporterutstyr.

– Vi ønsker at publikum skal bidra fra tribuneplass når formlaget Viking kommer til Lerkendal, sier RBKs arrangementssjef, Tove Moe Dyrhaug.

Nye spillere signerer

Allerede dagen før skal klubbens nye spillere Jaime Alas, Tore Reginiussen, Mikkel Diskerud, Tarik Elyounoussi og Alexander Lund Hansen signere supporterutstyr etter klubbens trening.

– Det blir en fin anledning for store og små til å bli bedre kjent med de nye spillerne til Rosenborg. Dette blir også flere av spillernes første møte med det trønderske publikummet, sier arrangementssjefen.

Rosenborg jakter nytt seriegull denne høsten, og ligger like bak Strømsgodset og Molde på tabellen. Formen er stigende, og før storkampen mot Viking, skal laget ut i viktig kvalifiseringskamp for Europaligaen mot Legia Warzsawa på torsdag.

Lavere tilskuertall

Klubben forsøker nå å få flere tilskuere til Lerkendal. Arenaen har vært dårligere besøkt de siste årene, i forhold til glansårene for fem-seks år siden. I fjor endte snittet på 14.500 tilskuere. I år har det vært litt lavere.

– Vi vil forsøke å gjenskape den gode Lerkendal-stemningen fra tidligere, Alle husker vi den fantastiske opplevelsen da 21.000 supportere løftet Lerkendal til himmels med Rosenborg-skjerf. Det var første kamp i gruppespillet i Mesterligaen mot Schalke 04 i 2007. En elektrisk stemning som vi enda i dag kan kjenne på, og dette vil vi oppleve igjen, sier Moe Dyrhaug.

Hun mener Rosenborg har det beste publikummet i hele landet.

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi gleder seg til sin første Lerkendal-kamp som RBK-spiller.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Jeg får frysninger når jeg tenker på det, for det er noe med den spesielle stemningen på Lerkendal. Det synes jeg vi skal vise våre nye spillere. Vi skal ta de i mot med ordentlig Lerkendal- ånd, og alle er velkommen til å skape denne stemningen, sier Tove Moe Dyrhaug.

– Gleder med til Lerkendal

– Jeg gleder meg til min første kamp for Rosenborg på Lerkendal. Jeg har jo spilt mange kamper her tidligere, men da har jeg vært på motstanderlaget. Nå skal jeg ta del i den flotte atmosfæren som Lerkendal-publikummet kan gi, sier Tarik Elyounoussi.

Rosenborg samarbeider også med Namsos-gruppa D.D.E. i forkant av Viking-kampen søndag.

– D.D.E. spiller i Borggården i byen fredag, og vi spiller kamp søndag mot Viking. Kjøper du billetter til begge forestillingene, får du rabatterte priser på begge inngangene. Det er to sterke trønderske merkevarer som samarbeider om det samme publikummet, sier arrangementskoordinator i Rosenborg, Anne Berit Sørensen.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.