Frykter ikke sprengkulda

Bayer Leverkusen er forberedt på polarværet som er meldt på Lerkendal under europacup-kampen på onsdag.

Leverkusen - Rosenborg

Bayer Leverkusen slo Rosenborg i første kamp i Europa League.

Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters

Medisinsk koordinator i Rosenborg, Haakon Schwabe, mener det er helt på grensa av det forsvarlige å spille fotball dersom værvarselet om 16 minusgrader slår til, men tyskerne mener selv at de er forberedt på kuldesjokket.

– Det er ikke akkurat vanlig for oss å spille i 16 minusgrader, men vi er likevel forberedt på kulda som vil møte oss i Trondheim, sier pressetalsmann Dirk Mesch i Bayer Leverkusen til nrk.no.

Vinterlig i Tyskland også

Mesch sier at de har hatt tøffe vintre i Tyskland de siste åra, og at Leverkusen er vant til å spille i dårlig vær. Akkurat nå dominerer minusgradene i den tyske byen, og det er meldt snø og seks minusgrader i Leverkusen på onsdag.

– Det hadde vært annerledes om vi hadde vært et spansk lag, men i Tyskland er vi vant til vinterlige forhold gjennom deler av sesongen. I Norge spiller dere ikke seriefotball på vinters tid, og jeg tror derfor ikke at kulda er noen fordel for Rosenborg, sier Mesch.

Han medgir likevel at laget svært sjelden spiller på underlag som er svært hardt og isete. Kulda som er meldt på Lerkendal er diskutert i det medisinske støtteapparatet i Leverkusen, og Mesch sier de forbereder seg på kulda så godt det er mulig.

Forholder seg til Uefa

– Det er Uefa og dommeren som bestemmer om det er forsvarlig å spille kamp eller ikke, og så langt har vi ikke fått noen signal om at kampen ikke skal spilles. Det må vi forholde oss til, sier Dirk Mesch.

Bayer Leverkusen skal etter planen lande klokka 12.25 på Trondheim Lufthavn Værnes i morgen tirsdag.

Ifølge Rosenborgs egen statistikk ble det kaldeste europacup-oppgjøret til nå spilt i 2002 på Lerkendal. Det var rundt fem minusgrader da RBK møtte franske Lyon i november for åtte år siden