Pasta med kjøttsaus til to personer:
300 g pasta
250 g kjøttdeig
50 g bacon i biter
1 ss olje
1 hakket løk
1 fedd hakket hvitløk
1 hakket gulrot
1 skive hakket selleri
1 boks (400 g) tomater
1/2 ts urter (basilikum, timian,oregano)
salt
pepper
Fremgangsmåte:
Lag sausen først og kok pastaen mens sausen småkoker.
Brun kjøttdeig og bacon i olje. Tilsett løk, hvitløk, gulrot og selleri, og la det surre med i noen minutter.
Tilsett tomater, urter, salt og pepper. La sausen småkoke i 15 minutter.
Hell sausen over nykokt i pasta. Server revet ost i en skål for seg.
Pasta med ostesaus for en person:
160 gram pasta (fersk pasta er selvsagt det beste)
15 gram smør (ca. 2 ss)
15 gram hvetemel (ca. 2 ss)
2,5 dl. Melk
20 gram ost
50 gram bacon i terninger eller strimler
Fremgangsmåte:
Ostesaus: ha smøret i en kasserolle. Når smøret har smeltet rører du inn hvetemelet godt. Tilsett melken litt etter litt – rør godt så det ikke klumper seg. Rør inn den revne osten og la det koke på svak varme noen minutter. Det er viktig at du rører i sausen ofte eller hele tiden, ellers har den lett for å brenne seg.
Stek baconet sprøtt.
Kok pastaen i vann tilsatt litt salt og matolje. Pastaen skal bli myk og ha en litt hard/sprø kjerne (det kaller vi ”al dente” på fagspråket).
Når du anretter (legger maten på tallerken) har du først på pastaen. Så heller du ostesausen over, og til slutt strør du det sprøstekte baconet over. Du kan gjerne pynte med litt tomat og litt grønn salat hvis du har.