Bruchetta

Bruchetta
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Bruchetta

9 skiver brød, gjerne italiensk landbrød
3 hvitløkbåter
1,5 dl olivenolje

Stek brødskivene under grillen eller i stekepanna på begge sider. De skal være lysebrune. Så snart de er ferdige gnis de med hvitløk og stenkes med olje. Legg på et fat og fordel over fyllet.

Serveres med en pastasalat.

Her får du tre forslag til fyll:

Tomat og ost
2 tomater, grovhakkede
100 g Jarlsberg Original revet lagret eller parmesan
1 dl basilikumblader, finhakkede

Fordel tomathakket på tre skiver. Dryss over revet ost å ha på basilikum.


Skinke og blåmuggost
6 skiver med god skinke
100 g blåmuggost i tynne skiver
1 dl pinjekjerner eller mandler
Krydderkokte aprikoser

Fordel skinka på tre brødskiver og legg på blåmuggostskiver. Stek nøttekjernene gylne i tørr stekepanne og dryss over osten. Garneres med krydderkokte aprikoser.


Gravlaks og rødløk
6 skiver gravlaks
100 g finhakket rødløk
1 dl sennepsaus

Smør brødskiva med sennepsaus, fordel gravlaksen på tre brødskiver og legg på finkuttet rødløk.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.