Hopp til innhold

Bruchetta

Bruchetta
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Bruchetta

9 skiver brød, gjerne italiensk landbrød
3 hvitløkbåter
1,5 dl olivenolje

Stek brødskivene under grillen eller i stekepanna på begge sider. De skal være lysebrune. Så snart de er ferdige gnis de med hvitløk og stenkes med olje. Legg på et fat og fordel over fyllet.

Serveres med en pastasalat.

Her får du tre forslag til fyll:

Tomat og ost
2 tomater, grovhakkede
100 g Jarlsberg Original revet lagret eller parmesan
1 dl basilikumblader, finhakkede

Fordel tomathakket på tre skiver. Dryss over revet ost å ha på basilikum.


Skinke og blåmuggost
6 skiver med god skinke
100 g blåmuggost i tynne skiver
1 dl pinjekjerner eller mandler
Krydderkokte aprikoser

Fordel skinka på tre brødskiver og legg på blåmuggostskiver. Stek nøttekjernene gylne i tørr stekepanne og dryss over osten. Garneres med krydderkokte aprikoser.


Gravlaks og rødløk
6 skiver gravlaks
100 g finhakket rødløk
1 dl sennepsaus

Smør brødskiva med sennepsaus, fordel gravlaksen på tre brødskiver og legg på finkuttet rødløk.