NRK Meny
Normal

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Blomkålsuppe

Blomkål
Foto: Håvard Zeiner / NRK
Blomkålsuppe
Foto: håvard Zeiner / NRK

Blomkålsuppe
Foto: Håvard Zeiner / NRK

4 porsjoner

1 blomkålhode
1 stor gulrot
1 purre
2 stilker selleri
4 stilker kruspersille
1 l kjøttkraft eller buljong (gjerne grønnsakbuljong)
Salt og pepper
40 g smør/margarin
25 g hvetemel
2 eggeplommer
1 ½ dl fløte
Bacon

Fremgangsmåte:

Vask og rens blomkålen og del den i små buketter. Vask grønnsakene og skrell gulroten. Del alt i små biter og ha grønnsakene og krafta i en kjele. Kok opp og la suppa trekke ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Sil fra krafta. Legg til side blomkålbukettene.

Smelt fettet i en kjele og rør inn melet. Spe med krafta under kraftig omrøring. Legg i blomkålbukettene og hold suppa varm. Rør sammen eggeplommer og fløte og ha i litt varm suppe. Hell denne blandingen tilbake i suppa og rør til suppa tykner. Suppa skal ikke koke etter at egg/fløteblandingen er tilsatt, men varmes kun til litt under kokepunktet.

Server blomkålsuppa med et dryss av sprøstekte baconterninger oppå. Grov gjærbakst smaker også godt til blomkålsuppe.