NRK Meny
Normal

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Blomkålsuppe

Blomkål
Foto: Håvard Zeiner / NRK
Blomkålsuppe
Foto: håvard Zeiner / NRK

Blomkålsuppe
Foto: Håvard Zeiner / NRK

4 porsjoner

1 blomkålhode
1 stor gulrot
1 purre
2 stilker selleri
4 stilker kruspersille
1 l kjøttkraft eller buljong (gjerne grønnsakbuljong)
Salt og pepper
40 g smør/margarin
25 g hvetemel
2 eggeplommer
1 ½ dl fløte
Bacon

Fremgangsmåte:

Vask og rens blomkålen og del den i små buketter. Vask grønnsakene og skrell gulroten. Del alt i små biter og ha grønnsakene og krafta i en kjele. Kok opp og la suppa trekke ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Sil fra krafta. Legg til side blomkålbukettene.

Smelt fettet i en kjele og rør inn melet. Spe med krafta under kraftig omrøring. Legg i blomkålbukettene og hold suppa varm. Rør sammen eggeplommer og fløte og ha i litt varm suppe. Hell denne blandingen tilbake i suppa og rør til suppa tykner. Suppa skal ikke koke etter at egg/fløteblandingen er tilsatt, men varmes kun til litt under kokepunktet.

Server blomkålsuppa med et dryss av sprøstekte baconterninger oppå. Grov gjærbakst smaker også godt til blomkålsuppe.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.