KREMOSTSUPPE (5-6porsjoner)
500 g kjøttdeig
2 løk
2 stk purre
1 rød paprika
1 ss Tine smør
8 dl vann
1 buljongterning
2 esker Tine Kremost krydder
1 eske Tine Kremost naturell
Persilledryss
Hakk løk og skjær purre i små ringer. Løk og purre surres til løken er lett gyllen.
Brun kjøttdeig og ha den oppi. Tilsett vann og buljongterning. Kok i 30 minutter.
Tilsett finhakka paprika. Rør osten forsiktig inn i suppa. Den skal ikke koke, bare trekke. Dryss over hakka persille ved servering.
Server gjerne suppa sammen med focacciabrød.
Focacciabrød
30 g gjær
3 dl vann
1 ts farin
1 ts salt
1 ss olivenolje
4 1/2 dl mel
Ingrediensene blandes og deigen heves.
Ha litt olivenolje i stekeforma. Ha deigen oppi. Hel over 1 - 1,5 dl olivenolje. Strø over 1 - 2 ts havsalt. Deigen heves på nytt og rutes opp. Stekes ved 250 grader i ca. 20 minutter.
Oppskrifta er innsendt av Hjørdis Fremstad fra Agdenes.