Hopp til innhold

Vegetarsuppe

Vegetarsuppe
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Vegetarsuppe

8 mellomstore poteter
4 - 5 skiver kålrot
4 store gulrøtter
1 stor rødløk
3 selleristenger
1/2 purreløk
1/2 persillerot
4 - 5 skiver sellerirot
1 kvast persille
3 - 4 toppede skjeer grønnsaksbuljong
1 - 2 ss salt
1 ts grovmalt pepper
1 ss gastromat
Vann


Grønnsakene vaskes, renses og kuttes i biter. Grønnsaker og krydder has i kjelen. Hell over vann (til litt over 3-litersmerket). Suppa skal trekke i 15 - 20 minutter slik at grønnsakene er akkurat passe myke. Finhakka persille has i suppa like før servering.

Server gjerne hjemmebakt brød til denne suppa.

Oppskrifta er innsendt av Torsto Tengelsen fra Trondheim.