NRK Meny
Normal

Kommunen anmeldte overgrepssikta

Namdals-kommunen ble noen uker før sommeren kontakta om at en ansatt kunne ha begått seksuelle overgrep mot mindreårige jenter.

Politi

Ifølge mannens forsvarer har den sikta mannen lagt alle kortene på bordet for politiet og ønsker å gjøre opp for seg.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

– Vi fikk en direkte henvendelse til oss i kommunen. Vi anmeldte da forholdet til politiet, sier ordføreren i kommunen til NRK.

En mann i 40-årene ble forrige uke varetektsfengsla og sikta for seksuell omgang med to mindreårige jenter. Han skal ha hatt seksuell kontakt med ei av jentene og sendt seksualiserte tekstmeldinger til en annen.

Mannen har erkjent å ha hatt seksuell omgang med en av jentene, men at han ikke husker om han sendte tekstmeldinger av seksuell karakter til en annen.

– Jeg ønsker ikke å gå i detalj om hva det gjelder, men det omfatter ikke samleie. Siktede har lagt alle kortene på bordet og ønsker å få saken pådømt så fort som mulig, sier mannens forsvarer Rune Østgård.

Mye ungdomskontakt

Den nå sikta mannen i 40-årene var ansatt i en kommune i Namdal. Han hadde gjennom jobben sin daglig kontakt med barn og ungdom. Han har også jobba i frivillige organisasjoner hvor han har hatt kontakt med ungdom.

– Politiet sier de er tidlig i etterforskningsfasen, men i henhold til min klient er det ikke flere straffbare forhold enn disse to som han allerede har forklart seg om. Jeg håper derfor saken blir håndtert raskt og effektivt, med tilbørlig hensyn til at det er et lite lokalmiljø som er berørt i saken, der alle kjenner alle, sier Østgård.

Lei seg

Siktede er nå varetektsfengsla i fire uker. Han håper politiet vil gjøre ferdig etterforskninga så raskt som mulig slik at han kan slippe ut av varetekt.

– Han ønsker å bli løslatt slik at han og familien kan flytte fra kommunen, da han er av den oppfatning at det vil være det beste for alle. Deretter er han klar til å sone sin straff, sier Østgård.

Ingen i politiet i Nord-Trøndelag var tirsdag tilgjengelige til å kommentere saken.