Overgrepssikta hadde mye kontakt med ungdom

Den overgrepssikta mannen fra Namdal hadde både gjennom jobben og flere frivillige verv kontakt med barn og ungdom.

POLITI

Politiet i Nord-Trøndelag har tirsdag ikke vært tilgjengelig for å kommentere saken.

Foto: KYRRE LIEN / SCANPIX

Mannen i 40-årene er sikta for seksuell omgang med to mindreårige jenter. Han skal ha hatt seksuell kontakt med ei av jentene og sendt seksualiserte tekstmeldinger til en annen.

Han er nå varetektsfengsla i fire uker. Den siktede har delvis erkjent forholdene.

– Han har ønska å legge alle kort på bordet, men motsatte seg varetektsfengsling. Han angrer veldig på det han har gjort, sier mannens forsvarer, Rune Østgård.

Jobba med ungdom

Den sikta mannen var ansatt i kommunen han bodde i og hadde gjennom jobben daglig kontakt med barn og ungdom.

– Den siktede har et ansettelsesforhold hos oss og han er nå suspendert fra denne stillingen. Vi har heldigvis dyktige ansatte og et godt støtteapparat i kommunen. Vi følger opp både ansatte, barn og foreldre så godt vi kan, sier ordføreren i kommunen til NRK.

Fylkesmannen i Nord-Trøndelag er også kobla inn saken for å bistå kommunen med å håndtere saken.

Flere verv

Mannen har også hatt flere frivillige verv i forskjellige organisasjoner. Gjennom disse verva har han jobba tett med barn og ungdom. Ifølge folk som bor i kommunen, som NRK har snakka med, så har mannen vært en godt kjent person i ungdomsmiljøet i kommunen.

– Han innrømmer at han gikk over en grense i forholdet til ungdommene som han ellers har hatt et veldig godt forhold til i kommunen. Han mener å ha hatt en god kontakt med ungdommene i bygda, og har vært en ressursperson som har tatt ungdommene på alvor, sier Østgård.

Forsvareren sier at mannen har sett på seg selv som en av ungdommene, men at det gikk for langt da det ble seksuell kontakt.

– Det er veldig tungt for han, men det er jo ikke han som er offeret her. Nå vil familien flytte fra kommunen, og han er opptatt av å få saken så fort som mulig for retten, avslutter forsvareren.