Hopp til innhold

Kjersti Buaas

Kjersti Buaas vant bronsemedaljen i snøbrett halfpipe under OL i Torino i 2006. I en alder av 32 var hun i 2014 klar for sine fjerde olympiske vinterleker, men skadet seg i treningsomgangene og gikk derfor glipp av OL-konkurransen.

Kjersti Buaas

Snøbrettveteran Kjersti Buaas er klar for sitt fjerde OL

Foto: Privat

Kjersti Buaas er født i Trondheim 5. januar 1982 og representerer Vassfjellet Snowboardklubb. Hun begynte med snowboard allerede som 12-åring og vant sin første konkurranse to år etter.

Kjersti kom med på landslaget i 1999 og ble profesjonell året etter. Hun er juniorverdensmester i halfpipe 2 ganger (1999 og 2001) og hun vant sitt første verdenscuprenn allerede i 2000. I løpet av sin lange karriere har hun et stort antall pallplasseringer i de mest prestisjefylte snøbrettkonkurransene.

Fire OL

Kjersti Buaas OL-debuterte i Salt Lake i 2002 med en 4. plass i halfpipe. Der utførte hun den største "Air-to-Fake" en jente noen ganger hadde gjort. Fire år senere klatret hun opp på pallen da hun fikk bronse i Torino. I Vancouver i 2010 ble det bare en 22. plass.

Slopestyle

Når Kjersti Buaas nå er klar for sitt fjerde OL, er det i den nye olympiske øvelsen slopestyle. Hun er en av få kvinner som konkurrerer på høyt nivå både i slopestyle og halpipe. Kjersti hopper høyere enn de fleste andre og har lenge ledet an i stilutviklingen på jentesiden.

OL-plasseringer - Kjersti Buås

År

Sted

Øvelse

Plassering

2002

Salt Lake

Halfpipe

4

2006

Torino

Halfpipe

Bronse

2010

Vancouver

Halfpipe

22