NRK Meny
Normal

Kjempekontrakt til Reinertsen

Reinertsen har fått en kontrakt med Statoil verdt sju milliarder kroner, og smilene er tilbake hos de ansatte på Pir'n i Trondheim.

Troll B-plattformen.

Reinertsen har fått kontrakt med Statoil om modifisering og vedlikehold av flere plattformer, blant dem Troll-plattformene.

Foto: Hval, Morten / NTB scanpix

– Denne kontrakten betyr veldig mye for oss. Dette er selve fundamentet for olje og gass virksomheten vår, og kontrakten skaper enorm lettelse og glede blant våre medarbeidere.

Det forteller direktør for olje og gassvirksomheten i Reinertsen, Thomas Reinertsen.

Mye står på spill

Kontrakten med opsjoner har en varighet på ti år, og gjelder vedlikehold og modifikasjon på flere av Statoils plattformer. Troll-plattformene (A, B og C), Heimdal, Heidrun, Åsgard B-plattformen og produksjonsskipet (A). I tillegg kommer en opsjon på Njord-plattformen. Fra før har Reinertsen også tilsvarende kontrakt for metanolanlegget på Tjeldbergodden.

– Vi har hatt slike kontrakter i en del år, men nå var det ny anbudsrunde og mye står på spill. Så ender vi med en kjempeuttelling som skaper trygghet for veldig mange mennesker fordelt på mange lokasjoner, men særlig her i Midt-Norge, sier Reinertsen.

Har kuttet kostnader

Kontrakten sikrer arbeid til en god del ansatte i produksjonen på Orkanger, og mange av medarbeiderne som jobber på sokkelen bor i Trøndelags-regionen. De vil også ha glede av kontrakten i mange år fremover, samt de som jobber ved Reinertsens kontorer i Bergen, Gøteborg og Murmansk.

De er nok ikke like glad hos Aker Solutions i dag, hva tror du det er som gjør at dere vinner en så viktig kontrakt?

– Jeg har stor medlidenhet med Aker. Det er sikkert alvorlig for dem, jeg har stor respekt for det, sier Thomas Reinertsen.

– For vår del så har det vært viktig å vise at vi møter bransjens utfordringer med kostnadsreduksjoner og at vi leverer godt med lite endringer over tid. Vi har også vært skadefri, noe jeg regner med er noe av grunnen til at vi har kommet godt ut av tildelingen.

Aker Solutions har til nå vært blant Statoils hovedleverandører innen vedlikehold og modifikasjon, men tapte i denne runden. De som er med i denne tildelingen er Aibel, Apply Sørco, Reinertsen og Wood Group Mustang Norway.

Nær dialog

Thomas Reinertsen, leder av Reinertsen-gruppens olje- og gassvirksomhet

Direktør Thomas Reinersten forteller om god stemning ved kontorene på Pir'n i Trondheim i dag.

Foto: Grete Thobroe / NRK

Reinertsen var tidlig ute og støttet behovet for forenkling og kostnadsreduksjoner. Sammen med Statoil er selskapet kommet en betydelig vei mot målet om 30%.

– Vi har hatt tett dialog med Statoil hele veien. Vi er helt avhengig av hverandre, både kunde og leverandør i den sammenhengen her, for å få til den kostnadsreduksjonen som er helt nødvendig blir gjennomført.

Reinertsen har vært gjennom en smertefull prosess, og har sagt opp mange ansatte det siste året.

– Vi vet ikke om det er grunnlag for vekst ennå, men å få slike langsiktige kontrakter er helt nødvendig og trygger situasjonen for dem som fortsatt har arbeid. Dette er fundamentet for olje og gass virksomheten vår. Det er de her type kontrakter som gir oss ukentlig påfull av nye oppdrag, og jeg tror for hvilken som helst aktør så er det svært viktig å ha slike kontrakter i bunn.

Så det er mange som går inn i julehøytiden med en trygghet om at de har jobb i mange år fremover?

– Ja, det er det nok. Det er veldig mange gode smil og fryktelig god stemning ved kontorene våre nå, sier Thomas Reinertsen

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.