NRK Meny
Normal

Ingen nye siktelser i brannsaker

Politiet har ikke siktet noen nye personer i forbindelse med brannene i Trondheim den siste tiden.

Sunnlandbrann

LØSLATT: En mann er fortsatt siktet for å stå bak brannen i en brakkerigg ved Sunnland skole (bildet), samt i Risvollan borettslag, natt til onsdag 3. desember. Mannen har likevel blitt løslatt fra varetekt.

Foto: Henrik Sundgård

De siste månedene har det vært flere ildspåsettelser i byen.

To menn er siktet for brannene i Kieglekroa og på Risvollan og Sunnland. Politiet etterforsker fortsatt alle brannene, men har så langt ikke pågrepet flere personer.

Anders Sunde-Eidem

INGEN NYE: Ingen nye personer er dratt inn i noen av de andre brannsakene, opplyser etterforskningsleder Anders Sunde-Eidem i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Foto: Hege Tøndel Jonli / NRK

– Ingen nye personer er dratt inn i noen av de andre sakene, skriver etterforskningsleder Anders Sunde-Eidem i Sør-Trøndelag politidistrikt i en SMS til NRK.

18-åring fortsatt fengslet

Mannen (18) som er siktet etter brannen i Kieglekroa er varetektsfengslet frem til 5. januar.

– 18-åringen er fremdeles fengslet, opplyser Sunde-Eidem.

Mannen er siktet etter for overtredelse av Straffelovens §148, den såkalte mordbrannparagrafen, som har en strafferamme på 21 år. Han nekter straffskyld.

(Saken fortsetter under bildet)

kieglekroa

PÅTENT: Kieglekroa ble påtent natt til fredag 5. desember. Flere bygninger, inkludert Thon Prinsen Hotel, ble evakuert.

Foto: Morten Andersen / NRK

Sendt til statsadvokaten

Etter brannene i Risvollan borettslag og ved Sunnland ungdomsskole, ble en 50-årig mann siktet etter mordbrannparagrafen. Han ble løslatt 9. desember etter vel fem dager i varetekt, og nekter straffskyld.

– Siktelsen mot vedkommende fra Risvollan er ikke frafalt. Saken er sendt statsadvokaten for en vurdering av siktedes status, sier Sunde-Eidem.

– Vi har ikke behandlet den saken på noen måte ennå, sier statsadvokat Per Morten Schjetne ved Trøndelag statsadvokatembeter til NRK.

Ber om tips

Den siste i rekken av branner var i Klæbuveien for tre dager siden. Brannen var påsatt, tror brannvesenet. Ingen er så langt siktet i saken.

Politiet jobber med en teori om at samme mann står bak flere av brannene i Trondheim den siste tiden. De flere ganger gått ut og bedt publikum om å bidra med tips.

Brannsjefen i Trondheim har på sin side bedt folk om å fjerne søppel og skrot fra hus og bygg, slik at potensielle ildspåsettere ikke faller for fristelsen til å tenne på.

Røykdykkere foran brann i Klæbuveien

TROLIG PÅSATT: Alle beboerne i denne murbygningen i Klæbuveien i Trondheim sentrum ble evakuert 16. desember. Brannen var trolig påsatt, ifølge brannvesenet.

Foto: HENRIK SUNDGAARD