– Vi er veldig fornøyd med valget vårt

Kåre Ingebrigtsen blir ny Rosenborg-trener. Han har fått en treårs-kontrakt, bekrefter ledelsen i klubben torsdag ettermiddag.

Pressekonferanse rosenborg

Her blir Kåre Ingebrigtsen presentert som ny RBK-trener.

Foto: Morten Andersen/NRK

Rosenborg inviterte til pressekonferanse torsdag.

Ved siden av hovedtreneren var også daglig leder Tove Moe Dyrhaug og styreleder Ivar Koteng til stede på presentasjonen.

Kontrakten til Kåre Ingebrigtsen skulle i utgangspunktet gå ut ved nyttår. Han overtok i sommer etter at Per Joar Hansen måtte forlate klubben.

Styreleder i RBK, Ivar Koteng, sa til NRK i går at avklaringa nærmet seg, men da ville han ikke si hvem hovedtreneren ble.

Styreleder Ivar Koteng og ny hovedtrener Kåre Ingebrigtsen

NY HOVEDTRENER: Styreleder Ivar Koteng og ny hovedtrener Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Morten Andersen/RBK

Styremøte tirsdag

Tirsdag holdt Rosenborg-styret et ekstraordinært styremøte hvor valget av ny trener sto på agendaen.

– Vi hadde et styremøte tirsdag, der trenerspørsmålet var ett av temaene. Vi mangler én avklaring og vet ikke om vi får svar på det i løpet av noen timer eller 14 dager, sa Koteng til Adressa.

Selv har Ingebrigtsen hele veien vært positiv til å forlenge kontrakten. Om kort tid reiser han på ferie.

– For min del spiller det ingen rolle om jeg får beskjed før jeg drar. Men jeg har ikke fått noen signaler fra styret foreløpig, sa han onsdag.

Sportslig leder uavklart

Fra før har Koteng sagt at Trond Sollied ikke er aktuell som ny trener i klubben.

Det er fortsatt usikkerhet rundt hvem som blir klubbens nye sportslige leder eller om Erik Hoftun får fortsette i jobben. Koteng sier trenerspørsmålet kan avgjøre hva som skjer.

– Når det gjelder sportsjef, handler det om at vi har jobbet med organisering og hvor sportsjefen skal plasseres. Det kan hende at trenerspørsmålet påvirker det, men det er ikke sånn at vi har jobbet med å finne en ny sportsjef, sier Koteng.