Historisk: Hun vant fire løp på Leangen

Amanda Robertsen fra Leksvik vant fire løp på samme kveld på Leangen Travbane i helga.

Historisk løp på Leangen

Kusk Amanda Robertsen vant fire løp på Leangen lørdag.

Foto: Silje Dragsten Theodorsen

– Det var en helt ubeskrivelig følelse å vinne fire løp på samme kveld, sier Amanda Robertsen til NRK.

– Aldri før har en kvinnelig kusk vunnet fire løp på en og samme dag på Leangen. Ikke i Norge - spørsmålet er om noen har gjort det før henne noe sted i hele Norden, sier Per Jørgensen, utviklingssjef ved Leangen Travbane.

Startet som 6-åring

21 åringen, som opprinnelig er fra Leksvik, studerer for tiden i Trondheim. Hun er samtidig aktivt med i travmiljøet og dyrker sin hobby så mye hun kan.

– Jeg lever for dette, og travet er noe jeg gjerne satser på i fremtida. Det har vært drømmen å få gjort dette på fulltid, sier Robertsen som har amatørlisens som kusk.

Skal man få proff-lisens, så må man gå ett år på travskolen. Nå skal hun først gjøre unna studiene i økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen i Trondheim.

Vant med egen hest

Hun kjørte først inn til seier med familiehesten Seaborn Simona! Premien var på 40.000 kroner. Neste seier til Amanda var med 10 år gamle Eldmina, som raste fra hele feltet og vant enkelt.

Så var det duket for ny Landsdelskamp mellom Trøndelag og Jämtland. Også her stakk Amanda av med seieren, da hun kusket inn Pave Loma til ny seier verd 40.000 kroner!

Showet avsluttet i løp 8, da hun vant med Rebella Salutte.

Ny rekord

– Fire seire med en total premieverdi på kr. 104.000,- er ny rekord på Leangen og i Norge. Det er trolig både nordisk og europeisk rekord, sier Per Jørgensen.

Det er eierne av hestene som stikker av med premiepotten.

– Som amatør har du ikke krav på betaling, men jeg kjørte jo inn noen kroner på min egen hest, sier Amanda Robertsen.