Her kjører Siv trailer på E6

Mens statsminister Jens Stoltenberg er mest kjent for å kjøre taxi i valgkampen, hoppet Siv Jensen inn i en flere tonn tung lastebil tirsdag formiddag.

From InfoDispatcher.SingleFileImporter

Se Siv Jensen kjøre trailer

– Det var ubehagelig, det er jo utrolig vanskelig å kjøre trailer, sa Siv Jensen til NRK.no etter en kort kjøretur langs E6 i Levanger.

Kjøreturen ble selvsagt sammenliknet med Stoltenbergs valgkampstunt i taxi, men Jensen insisterte på hun var her for å få innsikt i yrkessjåførenes hverdag.

– Dette er veldig dårlige og smale veier, konluderte hun.

Lover å ruste opp E6

Frp-lederen kunne ikke si noe konkret om hvordan strekningen kan gjøres bedre, men mener velgerne vet at partiet er en garantist for veisatsing.

– I våre planer til ny transportplan lover vi å ruste opp E6 over hele landet, også her i Nord-Trøndelag, hevdet Jensen.

– Økt forståelse for yrkessjåfører

Anledningen for lastebilstuntet var et besøk hos Leiv Sand transport AS. Her fikk politikerne høre om sosial dumping, bompenger, og andre utfordringer i transportnæringen.

Jeg har fått større respekt for sjåførenes hverdag, mente Siv, som selv høstet respekt for sine kjøreferdigheter.

– Dette har hun taket på. Skulle hun ikke havne på Stortinget har hun noe å gå til, spøkte daglig leder Norges Lastebileierforbund Avd. Sør-Trøndelag Roar Melum.

– Hun kjører jo som en garvet sjåfør, hevder Robert Eriksson, som er listetopp for Frp i Nord-Trøndelag.

Du kan se mer av kjøringen til Siv Jensen i NRK MidtNytt 1840.