Her ber de for Ares fotsopp

I torsdagens premiere av «På Tro og Are» besøker Are Sende Osen et bønnesenter i Levanger. Der tror de at bønn kan helbrede det meste.

Torsdag kveld er det sesongpremiere på sesong 2 av serien "På tro og Are", og da kan vi blant annet se at Are Sende Osen besøker et bønnesenter i Levanger i håp om å få hjelp til å bli kvitt noe mindre plagsom fotsopp.

VIDEO: Are prøver å få fotsoppen sin helbredet ved hjelp av håndspåleggelse og bønn.

Forrige gang den samme serien gikk var i 2009. Da besøkte Osen forskjellige religioner og trossamfunn i løpet av seks episoder. Nå er det klart for en ny runde med den populære serien.

– Jeg trodde kanskje jeg hadde vært gjennom alt, men det er så mye spennende der ute hvis du leter litt, sier Osen.

Forrige gang serien gikk på TV var det fokus på en bestemt religion i hver episode. Denne gangen blir det litt annerledes.

– Det kommer til å være litt ulike tema hver gang. Første episode handler om helbredelse. Jeg har blitt healet så det holder.

Har du blitt bedre?

– Det er jeg litt usikker på. Placebo-effekten er nok viktig. Jeg har sett folk som har vært fryktelig dårlige som plutselig har blitt mye bedre av håndspåleggelse. Hva som gjør det aner jeg ikke, men jeg registrerer at det skjer.

Are Sende Osen

Are Sende Osen besøker mange forskjellige grupper i den nye sesongen av På Tro og Are.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK

Har ikke blitt frelst

Osen er ateist og har ikke blitt noe annet i løpet av programmet.

– Jo mer jeg besøker forskjellige religioner, jo mer overbevist blir jeg på min mangel på tro. I denne serien møter jeg alt fra katolske munker til pinsevenner. Det er jo bare en av de som har riktig. Om jeg møter sju stykker med forskjellig overbevisning, vil seks av de ta feil. Jeg vet ikke om min manglende tro er riktig, men jeg innser ihvertfall at det er veldig mange andre som heller ikke vet.

Får strålende omtale

Adresseavisen har belønnet programmet med en femmer på terningen. Osen er veldig lettet for at programmet har blitt godt mottatt.

– Jeg ble utrolig glad da jeg leste det i morges.

I første episode møter Osen en som har blitt stemplet som "den nye" Snåsamannen i Vikersund, i tillegg besøker han et bønnesenter i Levanger. Der finner han en afrikansk mirkelmann som skal ha vekket folk fra de døde.

Sesongpremieren kan du se torsdag klokka 19.45 på NRK1.