Henriksen og Singh på toppliste

Et spansk fotballmagasin kaller Markus Henriksen en sjeldent moden midtbanespiller, og sammen med Harmeet Singh er han på lista over verdens 100 største talenter.

Markus Henriksen

Markus Henriksen har hatt en sterk sesong med Rosenborg, og kan nå smykke seg med en plassering på ei spansk topp 100-liste.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Harmeet Singh

Harmeet Singh fra Vålerenga er også på lista.

Foto: NRK
Markus Henriksen

Markus Henriksen, Rosenborg.

Foto: RBK.no
Rosenborgs sportssjef Erik Hoftun

Sportslig leder i Rosenborg Erik Hoftun.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Det er spanske Don Balón som hvert år setter sammen lista på 100 talenter verden over.

Ifølge Rosenborg sin nettside begrunner magasinet Markus Henriksen sin plass sånn:

«Henriksen viser en modenhet på midtbanen som er sjelden for alderen, og er ikke redd for å bli med i angrep. Det er nok å si at han er i Arsene Wengers søkelys. Eliteserien er et utappet marked, ikke bare for lokale talent som Henriksen, men også i forhold til utlendinger som søker lykken i Norge.»

Vålerenga-spiller Harmeet Singh har også fått plass på lista.

– En bekreftelse

– Det er stor stas å være med på ei slik liste. Det er en bekreftelse på at jeg har gjort mye riktig. For meg er det viktigste nå å fortsette å jobbe hardt for å utvikle meg videre til neste år, sier Markus Henriksen til RBK.no.

– Hyggelig

Sportslig leder i klubben, Erik Hoftun, kjenner selv ikke til akkurat denne kåringen, men virker ikke overraska over at Henriksen er med.

– Markus har hatt en god utvikling og hatt en bra sesong, sier Hoftun til NRK.no.

– Det er hyggelig at våre spillere blir lagt merke til i et fotballand som Spania.

Blant mange store

I tillegg til de to norske spillerne, er det mange store navn på lista.

Rbk.no trekker fram spillere som Gareth Bale (Tottenham), Mario Balotelli (Manchester City), Bojan (FC Barcelona), Dedryck Boyata (Manchester City), David De Gea (Atletico Madrid), Federico Macheda (Manchester United), Thomas Müller (Bayern), Alexandre Pato (Milan), Rafael da Silva (Manchester United), Thiago (FC Barcelona), Theo Walcott (Arsenal) og Jack Wilshere (Arsenal).