NRK Meny
Normal

Hellands melding til utfordrerne: – Bare å prøve

Pål André Helland mener at Rosenborg er enda mer sultne på suksess i år.

Pål André Helland

JUBELSESONG: Pål André Helland mener Rosenborg er godt rustet for en ny gullsesong.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

I fjor vant Rosenborg og Pål André Helland både serien og cupen. Før årets sesong har flere spådd at trønderne kommer til å ta seriegull, også i år. Skal man tro Helland er det er favorittstempel trønderne trives med.

– Å vinne en gang er ganske lett, det er å vinne flere år på rad er vanskelig. Det er mange som har lyst til å «klå» oss for gullet i år. Det gjør at vi om mulig får en enda større sult, sier Helland.

– Vi har det beste laget og har fått inn gode erstattere for Ole Selnæs og Alexander Søderlund, fortsetter han.

– Har du en siste melding til lagene som skal utfordre dere i år?

– Det er bare å prøve, sier Helland med et stort smil.

SE: Minutt for minutt: Ny gressmatte på Lerkendal

– Det lover godt

Pål André Helland var en åpenbaring for Rosenborg i vårsesongen i fjor. RBK-vingen scoret åtte mål på de tolv første kampene i eliteserien.

Også i oppkjøringen var Helland toneangivende og bøttet inn mål i sesongoppkjøringen. Det har han ikke gjort i år, uten at det bekymrer den frittalende trønderen.

– Det er stor forskjell fra å møte FC København og Östersund. Jeg er veldig fornøyd med oppkjøringen. Jeg var mye bedre i generalprøven mot Viking i år, enn jeg var i fjor. Da var jeg «ræva», så det lover godt, sier Helland.

Kåre Ingebrigtsen håper på starte ny Europa-epoke med RBK

Kåre Ingebrigtsen håper på en ny gullsesong for Rosenborg.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

LES: Dorsin: – Vi må bli bedre enn vi var i høst

– Skal være god i hele år

Hellands eneste mål i årets sesongoppkjøringen kom da Rosenborg tapte 1–2 mot FC København. Mens Helland spilte alt av oppkjøringskamper for RBK i fjor, har han vært blitt brukt litt mer forsiktig i år. Det er planlagt, skal man tro RBK-trener Kåre Ingebrigtsen. Han forventer at Helland holder toppformen gjennom hele sesongen.

– I år skal han ha en veldig god vår, en veldig god sommer og en veldig god høst. Vi skal holde han på det jevne i år. Det blir ingen formtopp på våren for så å ha en litt mer nedadgående formkurve på sommeren og høsten, sier Kåre Ingebrigtsen.

 I fjor herja Pål Andre Helland og skåra 11 mål for Rosenborg i sesongoppkjøringen. I treningskampene iår, har han bare notert seg for ett eneste. Men DET bekymrer Pål Andre lite før alvoret begynner - mot Odd i Skien om to dager.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.