Normal

Han forvalter 16 milliarder

Trondheims nye rådmann blir en mektig herre, og han gleder seg til å ta grep om 16 milliarder kroner.

rådmann i Trondheim, Morten Wolden

Han ønsker å virkeliggjøre de mulighetene som ligger i Trondheim som landsdelshovedstad.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

1. februar er Morten Wolden på plass i rådmannsstolen i Trondheim. Utfordringene er mange og av det gode og det litt mer trøblete slaget.

– Det pirrer, men jeg er ikke nervøs, sier Wolden.

Se også: Disse 48 styrer i Trøndelag

Litt rådmannserfaring

Han kan skilte med 90 dager som rådmann i Orkdal. Før det var han kommunaldirektør for kultur og næring i Trondheim fra 2009.

Han har også vært direktør for strategi og samhandling i Sør-Trøndelag fylkeskommune, organisasjonssjef i Coop Orkla BA og daglig leder og ansvarlig redaktør i Avisa Sør-Trøndelag.

rådmann i Trondheim, Morten Wolden

– Jeg er ikke opptatt av å være populær, sier den nye rådmannen i Trondheim, Morten Wolden.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Spennende

– Det var en spennende tid i Orkdal. Det er en viktig kommune, ikke bare for orkdalinger, men som en del av Trøndelag, sier Wolden og beskriver perioden som 90 gode dager.

Nå var han ikke lenge i stillinga i Orkdal før han søkte jobben i Trondheim. Han kunne ikke la være. Det var en mulighet der og da.

Landsdelshovedstaden

– Det var en ledig jobb nå, og jeg fikk tilliten. Det er jeg veldig glad for, sier Wolden og ramser opp flere ting han ser på som spennende i tida som kommer.

– Trondheim er landsdelshovedstaden, med Norges største universitet. Her skal det bygges en felles campus. Byen skal bygges ut på Nyhavna og i Midtbyen blant annet. Eldre og omsorg i framtida blir en stor oppgave, sier han.

VM i Granåsen

Og vi kan røpe at han ser for seg mer hjemmebasert omsorg og mer enn bare boliger på Nyhavna. Og VM i Granåsen selvfølgelig

– VM enten i 2021 eller 2023.

Og i det arbeidet har han allerede hatten på, han har ei god stund hatt en sentral posisjon i arbeidet med å få VM på ski Granåsen

rådmann i Trondheim, Morten Wolden

Morten Wolden gleder seg til å ta fatt på rådmannsjobben i Trondheim.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK