Gull til Kjølstad

Det ble VM-gull til Johan Kjølstad og det norske laget i lagsprinten. Eknesbyggen gjorde en kjempejobb og rykket fra på den nest siste etappen.

Ola Vigen Hattestad over målstreken etter lagsprinten (sprintstafetten) i ski-VM på Vesec stadion
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Kjølstad tok teten helt fra start på åpningsetappen og ledet den første kilometeren, men etterhvert la det norske laget seg litt bak i feltet.

På slutten av den tredje etappen, gikk Kjølstad opp i feltet, og vekslet på en andreplass, fire tideler bak Estland.

Dro til i bakken

Den femte etappen var Kjølstads siste. Han fikk klappet fra Hattestad på en femteplass, og la seg tett i ryggen på det svenske laget. Men i den nest siste bakken kunne eknesbyggen ta fram sine kjempekrefter. Han avanserte først opp på andreplass. Og i den siste bakken var han først, og fikk en luke inn på oppløpet.

- Jeg gikk og venta på når jeg skulle slå til, og prøvde å holde igjen til den siste langbakken. Så klinket jeg til, og jeg var glad når jeg kunne gi Ola et forsprang, sa Kjølstad til NRK etter løpet.

Ola Vigen Hattestad mente rykket til Kjølstad var helt avgjørende:

- Det er ingen i verden som følger Johan i bakken når han er i en sånn form. Det var helt fantastisk.

Ola Vigen Hattestad og Johan Kjølstad tok gull på lagsprinten i VM i Liberec i Tsjekkia onsdag.
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Vant i spurten

Dermed kunne lagkamerat Ola Vigen Hattestad få et fantastisk utgangspunkt på den siste etappen. Han slapp de andre løperne innpå igjen.

Men i innspurten kunne ingen stå mot verdensmesteren. Johan Kjølstad kunne ta imot lagkompisen og feire gullmedaljen i målområdet.

- Jeg skjønte at Ola kom til å ta dette. Han var pigg, og er fantastisk på slutten, sa Johan Kjølstad som kunne juble for Trøndelags andre gull i VM.

- Dette er utrolig stort. Det er jo VM, tross alt. Herlig!