NRK Meny
Normal

Grunneier sperret vei – blir anmeldt

En grunneier i Røyrvik stengte lørdag morgen veien inn til damanlegget ved Namsvatnet. Årsaken er en årelang strid med Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk.

Ved Namsvatnet

Lørdag morgen ble veien inn til damanlegget ved Namsvatnet i Røyrvik sperret av grunneieren.

Foto: Peter M. Laugen

Grunneier Jann Arthur Sandvik mener Nord-Trøndelag E-verk har tatt seg til rette i området uten lov. Derfor gikk han til det skritt å stenge veien, skriver Adresseavisen .

– Bryter regler

– Jeg mener kraftselskapet bryter både konsesjons- og reguleringsregler. Byggingen på dammen har heller ikke vært ute på høring, i hvert fall ikke det jeg har fått med meg. Dette kan ikke fortsette, sier Sandvik til avisa.

Lørdag måtte politiet fjerne sperringen som Sandvik satte opp. Nord-Trøndelag E-verk reagerer meget sterkt på at veien inn til dammen ved Namsvatnet ble stengt.

– Vi vil melde dette for politiet mandag morgen. Vi reagerer sterkt på at noen tar seg ulovlig inn på vårt anleggsområde, sier administrerende direktør Kenneth Brandsås i NTE Energi AS til Adresseavisen.

Sandvik mener NTE har satt i gang omfattende anleggsarbeider på hans private eiendom uten grunneieres samtykke.

– Ubotelig skade

Kenneth Brandsås

Kenneth Brandsås i NTE sier de vil anmelde grunneieren i Røyrvik.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

– Det er i lys av allmennhetens interesser utført ubotelig skade, og NTE må følge loven og oppføre seg skikkelig, mener han.

Dammen ved Namsvatnet er fra 1948 og NTE har fått pålegg fra Norges Vassdrag – og energidirektorat om å utbedre den. Årsaken er at den ikke lenger tilfredsstiller kravene til sikkerhet. Arbeidet vil koste rundt 200 millioner kroner.

Grunneier Jann Arthur Sandvik venter nå spent på at Namdal tingrett skal behandle saken hvor NTE har begjært skjønnsforretning.