NRK Meny
Normal

Gnist fra kraftledning trolig brannårsak

Politiet har ikke trukket noen endelig konklusjon, men holder fast på teorien om at brannen i Flatanger kan ha startet etter gnistregn fra kraftledning.

Pressekonferanse på Lauvsnes i ettermiddag.

Pressekonferanse på Lauvsnes i ettermiddag. Politiet holder på teorien om at brannen startet ved gnistring fra kraftledning. F.v. rådmann Rune Strøm, ordfører Olav Jørgen Bjørkås og lensmann Nils Roger Duna.

Foto: NRK

– Vi har mange vitneobservasjoner som forteller det samme, slik at teorien om at brannen kan ha startet ved gnistring fra kraftledning står fast, sier lensmann i Flatanger, Nils Roger Duna.

Politiet hadde sammen med kommuneledelsen i Flatanger i ettermiddag pressekonferanse.

Politiet vil i morgen gå i gang med ytterligere tekniske undersøkelser for å finne ut hvordan brannen i Flatanger har startet.

– Vi har ikke indikasjoner på andre årsaker til at brannen startet enn gnistring fra kraftlinje, sier Duna.

Kartlegger bebyggelse

15 kvadratkilometer er rammet av brannen i Flatanger og er mer eller mindre utbrent.

I området er det mye, men spredt bebyggelse. At bebyggelsen er såpass spredt gjør at politiet ikke har full oversikt over hvilke bygninger som er brent ned og ikke.

– I morgen starter vi for fullt med jobben med å registrere all bebyggelse som er i området som er berørt, sier Duna.

Politiet tror jobben med å registrere bebyggelsen vil bli langvarig. Det er stor usikkerhet blant folk hvilke bygninger som står og hvilke som er brent ned. Topografien og landskapet i Flatanger gjør at noen hus er brent ned, mens andre like nærheten kan ha berget.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Brann Flatanger

Noen hus kan ha berget selv om andre like i nærheten har brent ned i Flatanger.

Foto: Fredrik Thrana

Ordføreren oppfordrer folk til å se på bilder som er publisert i media for å om miulig finne ut mer om sin fritidseiendom.

Prioriterer fastboende

– Vi har så langt prioritert informasjon til fastboende. Teknisk etat vil bidra til å gi informasjon til eiere av fritidsbebyggelse, sier ordfører i Flatanger Olav Jørgen Bjørkås.

Kommunen opplyser at de vil ha deler av krisesentralen åpen til 1900 i kveld. I tillegg til servicesentral.

Rådmann i Flatanger, Rune Strøm, opplyser at alle som ble evakuert til Dragseid nå er innkvartert andre steder. Det vil bli holdt eget informasjonsmøte for disse berørte ved kommunesentret på Flatanger i morgen klokka 1000.