NRK Meny
Normal

Glasserte sursøte grønnsaker

 

Glasserte sursøte grønnsaker
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Glasserte sursøte grønnsaker

2 gulrøtter
1 liten kålrot
1/2 sellerirot
litt hodekål
1 persillerot
1/2 løk (eventuelt 1/2 purre)

1 ss vineddik (7%)
1 ss sukker

Rens og skjær grønnsakene i strimler. Freses i en varm panne med litt smør i ca. ett minutt. Tilsett vinedikk og sukker. La grønnsakene frese videre i et par minutter. De skal være "al dente"; det vil si at de fremdeles har en hard kjerne. Serveres varm eller kald.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.