Pizza med julesmak
Deig (til 2 store langpanner eller 6 enkle pizzaer)
1 l vann
1 dl olivenolje (eller annen olje)
1,9 kg hvetemel (til passe konsistens)
50 g gjær
30 g salt
15 g sukker
Eltes i kjøkkenmaskin. To minutt på sakte fart og seks minutt på rask fart. Formes i boller på ca. 400 gram. La deigen hvile i 20 minutter. Kjevles så ut i tynne leiver.
Urteolje
Vi bruker urteolje i stedet for pizzasaus.
1 dl olivenolje og friske urter etter smak kjøres sammen i hurtigmikseren. Smøres på pizzabunnen.
Fyll variant 1:
Tomatskiver
Blåmuggost
Spekeskinke
Stekes ved 250 grader i 15 minutt i forvarm ovn. Ta ut pizzaen og garner med tynne skiver av gravlaks og salat som er marinert i urteoljen. Toppes med sennepssaus eller rømme.
Fyll variant 2:
Sylte
Potetrester (kokte)
Løk
Hvitløk
Paprika
Skjæres i passe biter og surres i stekepanne. Has på pizzaen. Avslutt med litt reven ost. Stekes ved 250 grader i 15 minutter i forvarm ovn. Ta ut pizzaen og garner med sylta rødbeter.