Hopp til innhold

Sennepsgratinert lammerygg

 

Lammerygg
Foto: Jørmn Haudemann-Andersen / NRK

Sennepsgratinert lammerygg
Antall porsjoner: 4

Ingredienser:
1,5 kg lammerygg eller carré
Salt
Nykvernet pepper
1 ss tørket timian
3 båter finhakket hvitløk
2 bunter persille
1 dl Dijonsennep
1/2 dl vanlig sennep

Provencalske tomater:
8 faste, modne tomater
Salt
Grovmalt pepper
1 ts provencekrydder
4 ss olivenolje
4 båter hvitløk
4 ss strøkavring/griljermel
Sennep
Persille

Fremgangsmåte: 
Rut fettet på lammeryggen. Gni inn med salt, pepper, hvitløk og timian. Brunes raskt i en varm stekepanne.

Hakk persillen og bland den med begge sennepstypene. Smør blandingen på lammeryggen.

Skjær toppen av tomatene og ta ut innmaten. Rør sammen salt, pepper, hvitløk, kavring, sennep, olje og persille og fyll tomatene. Om ønskelig kan tomatene toppes med litt revet hvit ost.

Stekes i stekeovn sammen med lammeryggen til de er sunket litt sammen og blitt brune på toppen, ca. 10-15 minutter.

Server med nykokt pasta, ovnsbakte poteter asparges og sjysaus, enten fra pose eller kraft smakt til med sennep og urter.