Full enighet i Kattmarka-saken

Partene er enige om erstatningsoppgjøret etter Kattmarka-raset i Namsos i 2009. Til sammen blir det utbetalt rundt 20 millioner kroner til grunneier og beboere i området.

Raset i Kattmarka i Namsos

Raset i Kattmarka tok med seg rundt ti hus og hytter.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Advokat John Egil Bergem

Advokat John Egil Bergem representerer de fleste av saksøkerne i Kattmarka-saken.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Erstatningssaken gikk for Namdal tingrett i fjor høst , og dommen var klar tidligere i år. Nå er det klart at verken saksøkerne eller stat og kommune anker avgjørelsen inn for lagmannsretten, skriver Namdalsavisa .

– Skuffet

– Alle mine klienter har tatt dommen til etterretning. Noen er naturlig nok skuffet, men etter en samlet vurdering valgte ingen å anke utfallet, opplyser advokat John Egil Bergem til avisa. Han representerte de fleste av saksøkerne.

Både grunneieren, beboere og hytteeiere i Kattmarka krevde erstatning fra både staten og Namsos kommune. De fleste ble tilkjent langt mindre erstatning enn de krevde.

– For mange har dette vært en betydelig belastning, og det har vært med i vurderinga opp mot hva vi mener vi kunne ha oppnådd ved en ny rettsrunde, sier Bergem.

Godtar dommen

Ivar Hustad og Morten Stene

Advokat Ivar Hustad (til venstre) sammen med Namsos-ordfører Morten Stene under erstatningssaken i Namdal tingrett.

Foto: Espen Sandmo / NRK

Nå må Staten og kommunen betale ut rundt 20 millioner kroner i erstatninger og saksomkostninger. Staten skal dekke 85 prosent og kommunen 15 prosent av erstatningsbeløpet.

– Det er nok noen punkter i dommen vi er uenige i, men både kommunen og staten har godtatt dommen, sier kommunens advokat Ivar Hustad til Namdalsavisa.

Siste fra Trøndelag

Alf Skille

Ukas første Midtnytt får du av Alf Skille

Ukas første Midtnytt får du av Alf Skille