Hopp til innhold

Frivillige deler ut mat til barnefamilier

– Før «Hjelp mæ å hjelpe» kom inn i bildet, hadde jeg ikke mat i kjøleskapet. Så ille var det, forteller Mona.

Mona er glad for hjelpen

Uten hjelpen fra Lydia Nilsen Wold i organisasjonen «Hjelp mæ å hjelpe» vet Mona (til høyre) ikke hva hun skulle gjort.

Foto: Ellen flå / NRK

To fulle kasser med grønnsaker står på gulvet. Ei ung dame med brunt hår og briller sorterer ut det som er dårlig. Maten kommer fra en matbutikk i Trondheim som har tenkt å kaste maten.

Utgått mat

Utgått, men fortsatt god, mat som skal deles ut.

Foto: Ellen Flå / NRK

Nå blir maten i stedet delt ut til folk som sliter med å skaffe mat på bordet.

– Vi har mange barnefamilier på lista. Men også par som har kommet litt skeivt ut og som trenger hjelp i en overgang, forteller Lydia Nilsen Wold.

Engasjerte seg etter henvendelser fra mødre

Hver mandag og onsdag i to måneder har hun og mannen, Inge Wold, brukt ettermiddagene på å kjøre ut mat til folk som har problemer med å få endene til å møtes.

Ekteparet er blant 13 frivillige i organisasjonen «Hjelp mæ å hjelpe» som ble startet opp i desember 2014 av Marthe Øyangen. Organisasjonen deler ut gratis matvarer, klær, vaskemiddel og annet utstyr.

Lydia Nilsen Wold og Inge Wold deler ut mat

Ekteparet Lydia Nilsen Wold og Inge Wold har engasjert seg i «Hjelp mæ å hjelp».

Foto: Ellen Flå / NRK

– Det som gjorde at jeg hadde lyst til å være med på dette var henvendelsene som kom fra mødre som verken hadde råd til å ha bursdagsfeiring eller kjøpe gave til barna sine, sier Lydia Nilsen Wold.

– Ingen unger skal trenge å oppleve det.

92.000 barn lever under fattigdomsgrensa i Norge

Antallet barn som lever i fattige familier i Norge fortsetter å øke. De siste tallene fra Statistisk sentralbyrå viser at mer enn 92.000 barn her i landet lever under den offisielle fattigdomsgrensa. Det er en økning på ni prosent. Innvandrerbarn utgjør mer enn halvparten av disse barna.

Kjører ut mat

Hver mandag og onsdag kjører Lydia Nilsen Wold og ektemannen Inge Wold ut mat til folk som har problemer med å få endene til å møtes.

Foto: Ellen Flå / NRK

Sliter med å holde igjen tårene

– Før «Hjelp mæ å hjelpe» kom inn i bildet hadde jeg ikke mat i kjøleskapet, så ille var det, forteller Mona.

Hun er en av mange som får hjelp og som virkelig setter pris på at Lydia og Inge viser slik medmenneskelighet. Mona har måttet bruke alle sine penger på en rettslig konflikt, og uten hjelpen fra «Hjelp mæ å hjelp» vet hun ikke hva hun skulle gjort.

– Jeg begynner nesten å grine nå, for jeg er veldig rørt av det som dere gjør, Lydia. Det er så fantastisk at dere bistår mennesker i nød på den måten som dere gjør.

Pakker ned mat

Mette Hafskjold, Lydia Nilsen Wold og Inge Wold gjør i ordning matkasser som skal kjøres ut i regi av «Hjelp mæ til å hjelp».

Foto: Ellen Flå / NRK

NRK anbefaler