Flere titalls tips om menneskehandel

Den nyopprettede spesialgruppa for menneskehandel i politiet i Trøndelag får inn mange tips fra publikum om at det foregår utnytting av mennesker til tigging og sexhandel.

Marsj mot menneskehandel

Tigger på gata i Trondheim ser på marsj i helga mot menneskehandel. Politiet har fått tips om at mennesker utnyttes også til tigging i Trøndelag.

Foto: Bent Lindsetmo/NRK

Fem politidistrikt i Norge har fra 1. januar opprettet egne grupper med spesialetterforskere for å avsløre menneskehandel.

Tips

– Vi får inn veldig mange tips og informasjon knyttet opp mot utnyttelse av mennesker til sexhandel, tigging og arbeid, sier fagleder for menneskehandelgruppa i Trøndelag, Arild Hopsø.

Han sier de gjerne tar imot tips fra publikum som vet om mennesker som blir utnyttet av bakmenn.

Menneskehandel foregår

I 2015 fikk fire ofre for menneskehandel i Sør-Trøndelag hjelp og bistand, og hele 301 mennesker på landsbasis, viser politiets egen statistikk.

I helga deltok 350 mennesker på en stille marsj gjennom Trondheim gater for å protesterer mot at menneskehandel skjer.

– Det er grunn til å anta at menneskehandel foregår også i Trøndelag. Det er meget alvorlig. Vi har ingen konkrete mistenkte per i dag, forteller Hopsø. Han sier at forebygging er viktig.

– Vi har snakket med veldig mange sexkjøpskunder og prostituerte i Trondheim, sier han.

Marsj mot menneskehandel

Stille protestmarsj mot menneskehandel i Trondheim. Politiets spesialgruppe for menneskehandel mener det er positivt at det settes fokus på mennesker som utnyttes til tigging, sexkjøp og arbeid.

Foto: Bent Lindsetmo/NRK