NRK Meny
Normal

FCK må ut av fylket for å sove

Alle hotellrom i Trondheim er opptatt når FC København kommer til byen for å spille mesterligakvalifisering mot RBK. Nå må danskene bo i Nord-Trøndelag.

FCKs Cesar Santin løper foran trener Ståle Solbakken

FCKs angriper Cesar Santin og trener Ståle Solbakken må ut av Trondheim for å finne seg hotellrom til mesterligakampen mot RBK.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Ikke ett hotellrom er ledig når Ståle Solbakken tar med sine menn til Trondheim 17. august.

Fiskerimessa Nor-Fishing har gjort sitt til at byens hoteller er stappfulle av gjester, og FC København må helt ut til Værnes flyplass for å få seg et sted å sove.

– Vi har informert de om at det er fullt i Trondheim, men de virker fornøyd med å bo på Værnes, sier arrangementansvarlig i RBK, Tove Moe Dyrhaug.

Tilreisende bør bestille nå

FC København var kjapt ute med å reservere seg plass på Værnes, og er dermed sikret overnatting, men like heldig er det ikke sikkert at tilreisende supportere og presse er.

En bortekamp i mesterligaen kan trekke til seg flere hundre tilreisende, og nå må de kjempe om å komme seg nærmest mulig Trondheim.

– Hver enkelt må løse det problemet selv, men vi vet at det finnes ledige rom på Stjørdal ennå, sier Dyrhaug.

– Får bare løse det så godt vi kan

De heldigste kan med andre ord fortsatt skaffe seg rom som bare er 30 minutter med buss utenfor Trondheim.

Dyrhaug tror ikke at de fulle hotellrommene vil skape så altfor store problemer, men sier til NRK at det selvfølgelig ikke er helt optimalt at man må så langt utenfor byen for å finne et sted å bo.

– Det er jo ikke en artig situasjon, og for reiselivsnæringen hadde det vært mye bedre om denne kampen hadde vært en uke etterpå. Men det har nå blitt slik, så vi får bare løse det så godt vi kan, sier hun.