Får ikke fyre opp pyro mot Vålerenga

Politiet i Trondheim nekter Rosenborg-supporterne å bruke fyrverkeri under kampen mot Vålerenga på Lerkendal søndag kveld

Molde-Rosenborg

Rosenborg-supporterne benyttet seg av pyroteknikk for å skape stemning under kampen mot Molde i fjor. Det endte med at RBK måtte betale ei bot.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix
Espen Sandmo
Journalist

Rosenborg har søkt politiet om tillatelse til å benytte seg av pyroteknikk – eller fyrverkeri – for å skape stemning når Vålerenga kommer på besøk. Men politiet sier nei.

– Sjenanse

– Ved å innvilge enkeltstående søknader er politiet redd for at dette kan mistolkes som lemping på forbudet og etter hvert skli ut av kontroll, skriver politiet i sitt svar til klubben.

Politiet viser til at bruk av pyroteknikk er forbudt i flere land, blant annet i Sverige. De mener det kan være brannfarlig, og røyken det fører med seg kan være til sjenanse for andre tilskuere rundt banen.

– Politiet har ved tidligere anledninger blitt gjort kjent at publikum uttrykte stor misnøye med og ubehag av denne røyken som blir liggende lenge oppe på tribunen, skriver Sør-Trøndelag politidistrikt i avslaget.

Reagerer på avslag

Men Norsk Supporterallianse reagerer på politiets avslag, og mener et lokalt forbud ikke er veien å gå.

– I år er det åpnet for legalisering av pyrobruk, og det har siden vært kun ett tilfelle med blussing. Under kampen mellom Rosenborg og Lillestrøm, samt mindre episoder med røykbomber. Vi mener det er hevet over enhver tvil at et forbud ikke er løsningen, mener talsmann Bjørnar Posse Sandboe i Norsk Supporterallianse.

Supporteralliansen mener trondheimspolitiet må gjøre som andre politidistrikter å tillate bruk av pyroteknikk når det søkes på forhånd. For andre norske klubber har fått tillatelse til å bruke fyrverkeri under kontrollerte former.

Frykter ulovlig pyro

Posse Sandbo reagerer også på at politiet ikke lytter til Rosenborgs egen sikkerhetssjef som ønsker bruk av pyro.

– Vi frykter dette fører til ulovlig bruk av pyro, og dermed kan publikum bli utsatt for overraskende bruk av fyrverkeri. Uten at de er varslet på forhånd. Dessuten holder Kjernen til på en del av tribunen som er et stykke unna barnefamiliene, mener Norsk Supporterallianse.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.