Elva tok potetåkeren

Elva Driva gikk over sine bredder på Oppdal i dag, og potetåkeren til Jan Sandblost havnet under vann.

Åker under vann

Potetåkeren til Jan Sandblost stod under vann i dag.

Foto: Jan Sandblost

Det er meldt 50-årsflom i enkelte vassdrag i løpet av fredag og lørdag. I Driva ble vannføringen større enn på mange år.

– Aldri opplevd lignende

– Ja, det kan man trygt si. Jeg har hatt denne potetåkeren i åtte år, og aldri opplevd noe lignende, sier bonde Jan Sandblost på Oppdal.

I dag gikk nemlig elva langt over sine bredder, og oversvømmet den ene potetåkeren hans.

– Må tørke opp

– Jeg aner ikke hvor store skader vi kan snakke om. Først må det tørke opp før jeg får undersøkt om er igjen noe i åkeren, eller om elva har tatt med seg plantene, sier han til NRK.

Han har flere åkre på Oppdal, og har gardert seg mot nettopp slike oversvømmelser.

Sola skinner igjen

– Jeg har noen åkerlapper høyt og noen litt lavere i terrenget for å være på den sikre siden. Så jeg skal nok klare meg også denne våren, mener han.

Da NRK snakket med Sandblost fredag ettermiddag var elvevannet i ferd med å trekke seg tilbake fra potetåkeren hans.

– Ja, nå skinner sola over Oppdal og det er 22 grader, sier Jan Sandblost.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.