Elsykkelen ruller inn i arbeidslivet

Mens elsykler selger som aldri før, satser noen på å tilby sykkeltypen til ansatte i arbeidstida. Ved Kjeldsberg Eiendom på Sluppen i Trondheim blir nå seks sykler gjort klare for bruk og daglig deling.

Elsykler Sluppen i Trondheim

Tre av elsyklene som blir tilgjengelige for leietakere hos Kjeldsberg Eiendom på Sluppen. Nå håper flere at elsykkelen etter hvert kan bli den nye bysykkelen.

Foto: Morten Andersen / NRK

Et samarbeid med Trondheim kommune har ført til at Kjeldsberg Eiendom har valgt å satse på en elsykkel-pool for sine leietakere. Ansatte har dermed tilgang til å benytte batteridrevet sykkel i arbeidstida.

Elsykler Sluppen Trondheim

Kristine Bangstad Fredriksen er leder for teknologi og innovasjon hos R. Kjeldsberg. Hun sier visjonen er at Sluppen skal bli bydelen med nullutslipp, og at elsykkelen i så måte drar i riktig retning.

Foto: Morten Andersen / NRK

Ønsker nullutslipp

Kristine Bangstad Fredriksen er leder for teknologi og innovasjon i R. Kjeldsberg på Sluppen. Hun sier dette er den første eiendomsutvikleren i Midt-Norge som tilbyr en elsykkel-park.

– Vi har i likhet med Trondheim kommune en visjon om å gjøre Sluppen til en klimavennlig bydel, og den første med nullutslipp. Vi mener at en elsykkel-park er et skritt i riktig retning.

Sykkelstativet ordner alt

Elsykler Sluppen Trondheim

Svein Erik Munkelien er markedssjef i WattWorld. Hans bedrift har spesialisert seg på et elsykkel-konsept tilpasset deling.

Foto: Morten Andersen / NRK

Svein Erik Munkelien er markedssjef i Watt World Norge. Hans bedrift har spesialisert seg på et elsykkel-konsept tilpasset deling.

– Det er ofte sånn at elsykler som brukes av mange, skaper utfordringer knyttet det å holde styr på nøkler, batterier og lading. Derfor har vi funnet en løsning hvor det kun er å sette sykkelen riktig på plass i stativet etter bruk, så går resten av seg selv.

Munkelien sier det er fullt mulig å utvikle deling av elsykler til langt flere.

– Hadde man gått sammen om det, kunne man få til en løsning hvor elsykkelen sirkulerer, liksom bysykkelen gjør det i byer som London og Paris.

I Oslo har elsykler vært tilgjengelige i større omfang i et års tid, og Munkelien sier det har vært få problemer med hærverk og stjålne sykler.

Elsykler Sluppen Trondheim

Sylvelin Foldøy jobber med Miljøpakken i Trondheim kommune. Hun håper og tror elsykkelen oftere kan erstatte bilen i arbeidstida.

Foto: Morten Karlsen / NRK

Elsykkel i stedet for bil

Sylvelin Foldøy jobber med Miljøpakken i Trondheim kommune. Hun anbefaler en elsykkel-park fordi den åpner for en ny alternativ måte å transportere seg selv på, den som kan gi muligheten til å la bilen bli hjemme.

– Om man må kjøre til jobb bare fordi man også trenger bilen i arbeidstida, er det nye muligheter nå. Kan man booke seg en elsykkel, er det ikke sikkert man behøver å ta med bilen til jobb i det hele tatt, sier Sylvelin Foldøy.