Trondheims eldste hotell pakkes ned

Hotell Britannia i Trondheim tømmes nå før bygningen skal oppgraderes fram til 2018. Charlottenlund Sportsklubb skal ta vare på, frakte bort, og selge det som ikke eieren vil ha når hotellet nå stenges.

Thomas Berg

Thomas Berg i Charlottenlund Sportsklubb leder arbeidet med å tømme Hotell Britannia. Berg jobbet selv på hotellet i nitten år, og sitter her blant senger, stoler, bord, flatskjerm og diverse fra rom 677.

Foto: alf skille / NRK

salt- og pepperbøsser

Salt- og pepperbøsser

Foto: alf skille / NRK

Trenger du salt- og pepperbøsser? På auksjon i Charlottenlundhallen i Trondheim kan du kjøpe to, eller flere, som har gjort tjeneste på Hotell Britannia.

Verdige og veldedige mottakere

Kunst, kontorutstyr og kjøkkenmaskiner tar eieren, E.C.Dahls eiendom, selv vare på. Mye sorteres ut for å bli gitt direkte til veldedige organisasjoner som Frelsesarméen, Røde Kors, Norske kvinners sanitetsforening, Bakklandet Bo- og Servicesenter og så videre. Trondheim kommune har fått 50 senger, ingen av dem eldre enn tre år.

Overskudd til sport

Allikevel pakkes nå flere tusen andre gjenstander bort for å fraktes til hallen. Der skal de auksjoneres bort 12.-14.august.

Dugnadsarbeidet er enormt. Vi er tretti/førti fra oss som skifter på å jobbe morra og kveld, likevel må vi låne hjelp fra andre idrettslag som Strindheim for å få dette til. Oppsiden er at alle inntekter fra auksjonen går til sportsklubben, sier Thomas Berg (bildet øverst).

Minibarer til Trondheim fengsel

minibar

247 stk minibar skal til Trondheim fengsel

Foto: alf skille / NRK

Men om du skulle ha lyst på en pent brukt minibar til verandaen er du for sent ute. De er allerede bestilt av Kriminalomsorgen i Midt-Norge.

De skal erstatte felles kjøleskap i gangene i fengselet. De er ofte en kilde til irritasjon og konflikt de innsatte i mellom, sier Jens Andersskog i Kriminalomsorgen, region Nord.