Hopp til innhold

Butikkeier om kranulykken i Melhus: – Meningsløst

En ansatt i en skobutikk mistet livet da en kran veltet over Melhustorget fredag morgen.

Bildekombinasjon: Thor Arne Falkanger/Melhustorget

DØDSULYKKE: Kjøpesenteret hadde akkurat åpnet dag kranen veltet over taket fredag morgen.

Foto: Jan-Are Hansen/Gorm Kallestad / NTB

– Dette er en helt forferdelig tragisk hendelse, som preger oss veldig, sier Thor Arne Falkanger til NRK.

Han eier Falkanger Eurosko, og mistet en av sine ansatte da en kran veltet over Melhustorget kjøpesenter fredag morgen.

Det var en kvinne i 50-årene som omkom.

– Det er meningsløst at noe sånn kan skje når man er på jobb i et kjøpesenter, sier Falkanger.

Kranvelt kjøpesenter: Nærbilde av toppen på kjøpesenteret, som er lagt i grå, smal plank, ganske så smadret av en okergul kran. Den har laget et hull i taket og har most seg inn i veggen.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Kranvelt kjøpesenter: I front er politisperringer. Til venstre er en ambulanse og politifolk med gule refleksvester på. I bakgrunnen synes kjøpesenteret med
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Kranvelt kjøpesenter: I forgrunnen står grønne og blå containere. Til høyre står kjøpesenteret, med veggen kledd i skilt med butikkene som er der. Fra venstre i bildet strekker krana seg opp på skrå og lander på taket av kjøpesenteret.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Inne på kjøpesentere på Melhus, der en kran falt. Det er jord, grus og bygningsmasse i en haug på gulvet midt i en gang på kjøpesenteret. Gulvet er hvitt. Isj.

Inne fra kjøpesenteret.

Foto: Tipser
Høy kran har veltet over kjøpesenter: Bildet er tatt ovenfra og viser festet der krana sto på byggeplassen ved siden av senteret. Krana er veltet ut mot høyre i bildet.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
En politimann går i sort uniform, med refleksvest og hjelm og en stor hund i bånd, klare for søk på stedet. I bakgrunnen ser vi blant annet en ambulanse. I forgrunnen fremre del av en bil fra brannvesenet
Foto: Jøte Toftaker / NRK
Kranvelt: Bilde tatt ovenfra. Viser kaotisk byggeplass i forgrunn, kranvelt over kjøpesenter i midt og bakgrunn. Snø dekker flere av de ellers grå, gule og blå overflatene.
Foto: Bent Lindsetmo / NRK
redningsmannskap inne på kjøpesenteret. Venstresiden i bildet er fylt av en stor, gul brannbil, i midten står brann- og redningspersonale. Over inngangen henger en julestjerne.
Foto: Jøte Toftaker / NRK
Høy kran har veltet over kjøpesenteret - kranen fyller store deler av bildet, og har veltet fra høyre i bildet over taket til venstre. I bakgrunnen står den andre krana, som ikke har veltet.
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Falkanger forteller at ulykken har gått dypt inn på hele organisasjonen og ikke minst kvinnens kolleger.

– Det er sånn som ikke skal kunne skje.

Bilde av Thor Arne Falkanger, foran en av sine skobutikker i Trondheim.

Thor Arne Falkanger eier skobutikken som den omkomne kvinnen jobbet i. Dette bildet er tatt utenfor en av hans butikker i Trondheim.

Foto: Jan-Are Hansen

Skal tåle vindstyrken

Det var kl. 09.20 at den 60 meter høye kranen veltet og knuste deler av taket på kjøpesenteret. Kvinnen ble funnet i 13-tiden.

To andre personer ble fraktet til legevakt med lettere skader.

Selskapet Hent er entreprenør på byggeplassen der kranen stod.

Det var svært vindfullt i området da ulykken inntraff, men ifølge prosjektdirektør Ben-Stian Unhjem skal kranen tåle den vinden som var fredag.

Det er kraftig vind ved kjøpesentere i Melhus der en kran veltet.

Det var kraftig vind ved kjøpesenteret i Melhus der en kran veltet.

– Kranen skal tåle vindstyrken som var på fredag. Hvor sterke kastene var og hvilke konsekvenser de fikk, vil politiets etterforskning svare på. Det spekulerer ikke vi i. Vi bruker nå all vår tid på å følge opp alle involverte. Vi har i tillegg startet intern gransking, sier Unhjem til Adresseavisen.

Fredag vurderte politiet den andre kranen som stod på byggeplassen til å være sikker. Politiet ønsker lørdag ikke å uttale seg ytterligere om saken før mandag.

Arbeidstilsynet er varslet om saken og vil føre tilsyn ganske umiddelbart.

Tanker til de pårørende

Melhus kommune etablerte kriseledelse raskt etter hendelsen.

– Det er jo en forskrekkelig opplevelse å være på jobb og så kommer det en heisekran gjennom taket, sa ordfører Jorid Jagtøyen til NRK fredag.

Butikkeier Thor Arne Falkanger sier at de nå samarbeider med kommunens kriseteam for å ta vare på de ansatte gjennom helga.

Det skal også være en samling av ansatte mandag, hvor de vil få anledning til å bearbeide hendelsen sammen.

– Vi gjør vårt beste for å ta vare på de berørte, og våre tanker går til de pårørende og etterlatte i denne forferdelige ulykken, sier Falkanger.

En gul heisekran har veltet over et kjøpesenter i Melhus. I store deler av bildet ser vi den velta kranen-. Til venstre deler av kjøpesenteret, grå bygning. I forgrunnen bygningsplassen hvor kranen var plassert.

Politiet sa fredag at det var grunn til å tro at sterk vind kunne ha bidratt til å velte kranen.

Foto: Morten Karlsen / NRK

Siste fra Trøndelag