Hopp til innhold

Brandsdal vil lære av sprintkollega Klæbo

Eirik Brandsdal innrømmer at han må studere lagkamerat Johannes Høsflot Klæbo for å finne ut hvor unggutten tar innersvingen på ham i sprintløypa.

Johannes Høsflot Klæbo og Eirik Bransdal, Sprint finaler.

Johannes Høsflot Klæbo viste fram en ny måte å gå svinger på under åpningsrennet og Eirik Brandsdal vil lære av sprintkollegaen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lørdag var Klæbo i en klasse for seg under den klassiske sprinten på Beitostølen.

Johannes Høsflot Klæbo hadde ingen problemer med å sikre seg seieren. Kasper Stadaas og Eirik Brandsdal ble henvist til annen- og tredjeplass.

– Han leker med oss, og jeg har ikke lyst til å bli lekt med, sa en smilende Brandsdal til NTB etter oppvisningen.


GPS-målinger

Kjelsås-løperen innrømmer at han er nysgjerrig på måten landslagskollegaen løser en sprint på.

– Vi har hatt GPS-målinger i dag, og der får vi faktisk sporskiftene i prologen. Dermed kan vi se nøyaktig hvor han har tatt de åtte sekundene på meg, sa Brandsdal og trakk fram
spesielt Klæbos raske åpninger.

– Han er eventyrlig rask i starten, så han legger nok fem sekunder i banken allerede der.

Etter lørdagens sprint sa landslagstrener Arild Monsen at Klæbo viser nye sider av skisporten. Han trakk spesielt fram måten Klæbo skyter ut av svingene på.

– Klæbo viser nye ting og sider av skisporten som er interessante, som hvordan han bruker partier av løypa. Dere ser jo hvordan han skyter ut av svingene? Det har vi aldri sett så «gale» før, sa sprintlandslagstrener Arild Monsen til NRK.

Arild Monsen og Johannes Høsflot Klæbo, Trening langrenn Beitostølen

Landslagstrener Arild Monsen på trening med Johannes Høsflot Klæbo. Monsen sier åpningsrennet viste hvordan Klæbo bruker svingene for å skaffe seg litt og litt forsprang, som til slutt var med på å gi ham et større forsprang.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Må lære

Brandsdal er klar på at han må lære av kollegaen.

– Ja, jeg må lære av dette. Det er et eller annet han gjør som er helt egen klasse. Jeg merker det også når jeg ligger bak ham. Han har et eller annet skyv over bakketoppen og kanskje også ned etter bakketoppen, sa han og tilføyde:

– Mest vanlig er det dra på over bakketoppen og deretter sette seg i hockey, men han jobber kanskje enda litt lenger. Han tjener på alle nedover, og den farten opparbeider han seg på toppen av bakken.

Brandsdal reiste selv fornøyd fra åpningshelgen etter å ha fått gode svar i kjølvannet av en trøblete sommer. Skader i kne og akilles, samt sykdom under en høydesamling i august, har gitt ekstra utfordringer.

– Dette var veldig deilig og en stor lettelse. Hvis du hadde sett en måned tilbake, hadde jeg ikke forestilt meg sånne resultater, sa han etter tredjeplassen på sprinten. Innsatsen på Beitostølen ga også plass i den norske troppen til verdenscupåpningen i Ruka kommende helg.