Bjørgen styrer unna Red Bull

Marit Bjørgen har fått Guri Knotten Hetland som sponsorrådgiver. Hun vil styre unna Red Bull.

Video Marit Bjørgen hyllet på hjemmebane

Marit Bjørgen er bevisst rollen sin som forbilde, sier hennes nye sponsorrådgiver, Guri Knotten Hetland.

Foto: Nyhetsspiller

Det ble voldsomt oppstyr da NRK avslørte at Petter Northugs lukrative avtale med leskedrikkprodusenten Red Bull vakte sterke reaksjoner.

Sportssjef for langrennslandslaget, Åge Skinstad uttalte til NRK at det her er det snakk om vurderinger som kanskje noen ønsker at Team Northug skal se nærmere på.

Flere av sponsorene til Norges Skiforbund uttrykte misnøye med at Norges største langrennsstjerne blir assosiert med helt andre verdier enn de selv står for.

Northug selv uttalte at han er stolt av å være en del av Red Bulls sponsorengasjement. De har et spennende program, og vil gi meg muligheter for framtiden. De er tradisjonelt en veldig trofast samarbeidspartner mot de personer de inngår avtale med, sa Northug.

Forbilde

Denne uroen vil Bjørgen unngå. Marit kommer nok ikke til å inngå avtale med Red Bull. Hun er bevisst rollen sin som forbilde, sier Hetland til Dagbladet.

Bjørgen har selv ikke kommentert saken. Langrennsdronningen hadde ingen personlige sponsorer da hun tok tre OL-gull i Vancouver. Marit er 100 prosent i alt hun gjør. Hun vil bare ha sponsorer der hun er troverdig, sier Hetland.

Siste fra Trøndelag

Midtnytt onsdag med Elisabeth Strand Mølster

Midtnytt onsdag med Elisabeth Strand Mølster